ja chce 2.4;-)
przynajmniej bedzie pałia tyle samo i 40KM wiecej zabawy;_)
ja chce 2.4;-)
przynajmniej bedzie pałia tyle samo i 40KM wiecej zabawy;_)
Pozdrawiam
Sebastian
Już się gubię w tych opiniach :p
To jak to w końcu jest?
2.0 jtdm będzie palić 2l więcej niż 1,9 ?
to może jednak kupić 2,4....
Pali Ci normalnie , moje zużycia są bardzo podobne. Jeździłem w życiu już kilkunastoma dieselami (starymi i nowymi) i z przymrużeniem oka czytam wyniki , że komuś przy 150-160 autostradą pali 5l ropy. Żadne moje auto z silnikami 1,9 - 2,2 l , na autostradzie nie spaliło mi mniej niż 6,4 l. Teraz wróciłem z Włoch , łącznie 3100 km , z czego 3000 autostrad. Cztery osoby , pełny bagażnik , pełny duuuuuży box na dachu, czyli auto załadowane na full. Prędkość nie mniej niż 150km/h , a średnia z całej trasy 117 km/h. Zużycie 8,6l i uważam je za normalne.
Niektórzy jeżdżą w trasie zgodnie z przepisami i nie jeżdżą po autostradzie. W takich warunkach bez wyprzedzania spalanie bliskie 6 litrów jest możliwe autem bez DPF. Tak mi się wydaje. Ja mam 1.9 i widzę różnicę pomiędzy spokojną jazdą i autostradą. Podobnie zresztą ze spalaniem po mieście. Ktoś dojeżdża codziennie 15-20 km do pracy w jedną stronę, a inny dojeżdża 3-4 km. Jeden i drugi po mieście. A średnie spalanie w obu wypadkach może się różnić nawet o kilka litrów.
Może po prostu co niektórzy nie widzą różnicy pomiędzy prędkością z jaką jada, a średnia prędkością z trasy. U mnie tempomat ustawiony na 140 km/h a średnia wychodzi 95 km/h. Aby uzyskać średnia 140 to tak jak pisał Scout trzeba ładnie zapie....;-)
Wg mnie to jest tak, ze ktos jechal cala trase 100km/h i raz przy wyprzedzaniu dojechal do 150... i potem takie bajkopisarstwo na forum jest uprawiane. Nie wiem po co to ludzie pisza.
Jedyne co mi do glowy przychodzi- komputer pokazal 5.9, ale z baku wychodzi 7.... tylko ze ktos po prostu tego nie zweryfikowal.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond