utrata mocy,wyczuwalna zwłaszcza od 2300-2700 obr/minc
utrata mocy,wyczuwalna zwłaszcza od 2300-2700 obr/minc
A no widzisz, a u mnie muł w niskim zakresie, ale dopiero jak auto porzadnie sie nagrzeje.
Wytapatalkowane z SGS2
Jak miałem padniety VGT to był muł w całym zakresie obr,niezależnie od temperatury silnika
U mnie to zalezy od temp silnika i temp na dworze. Im cieplej tym gorzej. Auto jednak nigdy nie przekracza tych 85-89 stopni. Takze sam widzisz ze przypadek jest nietypowy. Zrobie raz jeszcze logi jak bede wracal z pracy i zobaczymy, moze da sie cos wywnioskowac.
Wytapatalkowane z SGS2
Tak jak mówiłem, zrobiłem logi. Było ciepło na dworze, spory korek, więc auto po prostu jechało jakby miało z 60 koni. Ale wystarczy jechać jakiś czas ze stałą prędkością i w miarę wraca do normy. Temp wody doszła do 95 stopni i nie włączał się I stopień wiatraka, mimo, że ostatnio robiłem próby MESem i działa. Macie pomysł dlaczego ECU go nie uruchamia?
Wrzucam też logi :
http://www.sendspace.pl/file/eb964524791a051dde64681
Spójrzcie i powiedzcie czy coś widać.
tak na szybko, problem będzie chyba powiązany z wentylatorem. Sprawdzę później bo nie mam czasu
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Ok, będę wdzięczny![]()
No i co tam Panowie, jakieś pomysły dlaczego nie włącza się wentylator? W ogóle przymierzam się do wymiany chłodnicy bo moja bardzo delikatnie się poci przy łączeniu z plastikowym bokiem. Dzisiaj znów jechałem z podpiętym kompem, temperatura doszła w korku do 94 stopni a wiatrak jak nie chodził, tak nie chodzi. Mimo, że MES podczas testu go uruchamia, ale za to FES już nie. Nie wiem co jeszcze sprawdzić.
Sprawdzałeś bezpieczniki,przekaźnik wentylatora?
Przypomniało mnie się ze w FESie możesz sam wymusić działanie osprzętu silnika etc. w tym wentylatorów.
W mojej 156 najpierw słychać pstryknięcie przekaźnika a potem uruchamia się wiatrak