Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Pomoc w zakupie 147 / Małopolska

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Na co zwrócić uwagę? Standardowo... Miernik, podłużnice, zawieszenie, plus mniej standardowo z którą w alfach może być różnie (mówię o korozji). Trzeba bardzo dokładnie przyjrzeć się silnikowi bo twin sparki bywają problematyczne. Reszta tak jak powiedziałem, jechać macać i oglądać.
    Dlaczego chcę na siłę Ci wcisnąć auto które oferuje szerszeń? Naprawdę nie mam z tego ani grosza, ale... Po pierwsze szerszeń siedzi w temacie bardzo konkretnie więc wie kupując auto na co patrzeć żeby się w minę nie władować. Po drugie jest uczciwym człowiekiem a o takich naprawdę ciężko.
    Dlatego jeszcze raz proponuję jedź zobacz sobie może czarną, droższą najpierw i zobaczysz co i jak.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar largo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 147 1,9 jTD 2004r 154 KM (fabr 115KM)

Domyślnie

Tutaj masz mały poradnik na co zwracać uwagę:
    http://www.forum.alfaholicy.org/pora...szczepana.html
    Jeśli chodzi o to, że możesz dołożyć 3-4 tysiące to jak trafisz na perełkę z silnikiem do remontu (co w sumie w tsach od handlarzy nie jest wyczynem) to 3-4 tysie wrzucisz na początek Do tego opony, bo zazwyczaj handlarze mają po 3mm bieżnika
    Jeśli już się uprzesz na te krakowskie to Tomek_KRK (z forum) może przetrzepać Ci alfę. A może ma coś u siebie, bo również handluje autami. Tylko nie liczyłbym u niego na "okazje cenowe".
    Jeśli chodzi o same alfy to za 12 tys raczej bym w przedlifta celował - a tu jeszcze cena do negocjacji
    Co do tej drugiej to wcale nie jest bogata wersja - rzekłbym nawet, że biedna. Brak skór, klimatronika, bose, navi i jeszcze paru innych rzeczy. Najprawdopodobniej auto puknięte z tyłu. Ale jak już mówiłem - możesz jechać do Tomka. Może akurat wady tego auta nie będą dla Ciebie minusem (malowanie elementów, przekręcona panewka ).

Uwierz - tutaj nikt nie chce Ci źle doradzić ani nikt nie atakuje. Po prostu rynek zasypały oferty handlarzy sprowadzających auta po ciężkich dzwonkach albo po prostu uszkodzonych mechanicznie i oni bardzo psują rynek, bo potencjalny klient myśli, że za 12 tys do negocjacji kupi polifta... Naprawiają po taniości i liczą, że znajdą kupca, którego omami niska cena.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Z tymi ciężkimi dzwonami nie przesadzajcie Jeśli auto jest sprzedawane za 12k to gdzie rezerwa na ten ciężki dzwon? To by się nikomu nie opłaciło ruszać...
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Embrion
    Auto
    Opel

Domyślnie

Ok , dzięki Panowie. Na takie posty właśnie liczyłem , konkretne.
    Alfa od kolegi Szerszenia jest autem ładnym i z tego co mówicie pewnym. Wręcz igłą.
    Co też mnie zastanawia że chce za nią tylko 15 tyś +/- , mówiąc że to najmniej za w miarę dobrą 147-mke
    Wierzę w dobroć ludzi ale.. Jeśli tak jest , może poszukam na forum czegoś bliżej w podobnym stanie i takiej kasie , bo nie wierze że jest to jedyne pewne auto w polsce i trzeba jechać po nie całą polskę
    Będę wrzucać tu kolejne modele z moich okolić w tym przedziale i proszę o podobne opinie jak Panowie wyżej . Pozdrawiam.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał Jaworek7 Zobacz post
    Jeśli tak jest , może poszukam na forum czegoś bliżej w podobnym stanie i takiej kasie , bo nie wierze że jest to jedyne pewne auto w polsce i trzeba jechać po nie całą polskę
    Na forum też trzeba uważać, ponieważ zdarzają się takie przypadki: http://www.forum.alfaholicy.org/foru...d_alfisty.html

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Może warto za tą kasę poszukać ładnej przedliftem? No chyba, że masz, na to, żeby dołożyć i kupić polifta, bo tu wszyscy dobrze radzą, że polift to jest minimum minimum minimum 15 tyś, żeby warto było w to wsiadać

Pozdrawiam i powodzenia w zakupie!

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darro
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.75 TBI TI 2011 & GIULIETTA 2.0 JTDM-2 2010

Domyślnie

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    Może warto za tą kasę poszukać ładnej przedliftem? No chyba, że masz, na to, żeby dołożyć i kupić polifta, bo tu wszyscy dobrze radzą, że polift to jest minimum minimum minimum 15 tyś, żeby warto było w to wsiadać

Pozdrawiam i powodzenia w zakupie!
    Dokładnie. Mój przypadek to potwierdza Nie miałem już czasu i ochoty oglądać następnych 7-9 ogłoszeń, więc postanowiłem, że wybiorę lepsze zło I tak padło na polifta z 2006, ale z lekką szpachlą na masce, ok 400 mikronów. Poza tym , zero ulepiania. Stan techniczny, narazie git, ale przede wszystkim dobry kontakt ze sprzedającym. Konkretny w rozmowie itp. Chciał właśnie te magiczne 15 tys. , ale udało się zrzucić 500 zeta.

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Darro kupiłeś juz? Pochwal się

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darro
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.75 TBI TI 2011 & GIULIETTA 2.0 JTDM-2 2010

Domyślnie

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    Darro kupiłeś juz? Pochwal się
    Kupilem w styczniu Muszę coś pstryknąć i wrzucę.

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Czekamy zatem