To zapraszam do lektury...na 82 stronach masz wszystko wyjaśnione. Bez sensu jest powtarzanie wszystkiego raz jeszcze...po przeczytaniu tej lektury, temat będziesz miał prześwietlony z każdej strony ;-)
To zapraszam do lektury...na 82 stronach masz wszystko wyjaśnione. Bez sensu jest powtarzanie wszystkiego raz jeszcze...po przeczytaniu tej lektury, temat będziesz miał prześwietlony z każdej strony ;-)
Hehe a chcialem tego uniknac
Wysłane przez Tapatalk
Nikt nie mówił, że będzie łatwo ;-)
Powodzenia
Tak, nowy uploader tak działa, że prócz miniaturki na dole posta wrzuca pełny rozmiar
Trochę marudziłem na cenę oleju LM, ale wcześniej na czerwonym Orlenie tak niskich korekt nigdy nie zaobserwowałem.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A czy ten olej to może też półsyntetyk?
Jak skończe orlena to zrobię test ns tym co i ty
Wysłane z mojego MT7003 przy użyciu Tapatalka
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Chodziło mi o to, że wlewając paliwo, a dopiero potem olej to on się nie rozmiesza z ON...
Ja sobie nalewam do auta paliwa, a obok mam bańkę i nalewam tam z 3L potem wlewam olej, zakręcam potrząsam i wlewam dopiero do baku
I mam 100% wymieszany, a porównując żel do kąpieli z wodą chodziło mi o postać żelu bez mieszania po nalaniu do wanny
P.S Spadek mocy rzeczywiście jest, ale jak ktoś przesadzi z olejem
Włodek, ja stosuję identyczny
Orlen 2T - spalanie przy 70C.
Sthill ma spalanie o ile się nie mylę przy 130C
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Jak wlejesz bezpośrednio przed tankowaniem to się wymiesza na 100%. Nie ma sensu latać z bańką.
Weź przeźroczystą butelkę wlej olej a potem dolewaj ON. Zobaczysz jak ładnie się wymiesza.
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 30-03-2014 o 10:22
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Po 200 km na Orlen 2T Semisynthetic korekty znacząco się nie poprawiły. Mocy nie jestem w stanie sprawdzić, bo sprzęgło jest już w stanie agonalnym. Wlałem strzykawką równe 250 ml na cały zbiornik czyli 50 litrów.
Tuti, po zbiorniku będziesz oceniałBardziej plusowe czy minusowe masz korekty?
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl