Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

To na co ja zwróciłem uwagę na pierwszy rzut przymierzając się do 159 posiadając 166, to przede wszystkim ilość miejsca w kabinie tej drugiej AR (czyli w 166 więcej), ale to innej klasy auta. 166 przy 159 wygląda na dystyngowanego ciężkiego eleganta, 159 to zdecydowanie nowszy pojazd posiadający dużo nowych gadżetów oraz optycznie lżejszy.
    Zdecydowanie zgadzam się z Markiem ciężko te modele porównać. Zależy co kto szuka i na czym mu zależy.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Z tymi gadgetami to bym się nie zgodził. Poza gadającym komputerem (przy B&M), radiem z MP3 i przyciskiem start/stop to 159 nie ma nic lepszego od 166.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar marian666666
    Auto
    166 2.5 V6

Domyślnie

No 166 to jest sport (no tak jakby bo ze sportem nie ma nic wspólnego : )
    a Kappa, to jest luksus ... brakuje mi tego luksusu

i nie mówicie że mam paści, bo jechałem 166 3.2 w idealnym stanie i tak samo się zachowuje ... głośny, sprzęgło twarde, kierownica niezbyt miękko, w środku dośc ciasno itd itp. i cukierkowe wykończenie w środku, jakieś kółeczka, chromiki, radio wbudowane.

Ogólnie auto mało przyjemne, w porównaniu do Kappy, to już nie jest królestwo, to raczej kulejące księstwo : >

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Brzeżnica
    Auto
    156 1,9 jtd 115km ,166 3.0 1999 r,*166 2.4 JTD

Domyślnie

Witam.
    Ogólnie to sam nie wiem od czego zacząc no ale muszę bo jakos nie moge tego zdzierżyć ... nie wiem czy pamiętacie kazika34 czy cos takiego ja nazwalem go Kazimierz a wiec dzwonil do mnie po poscie który tu zamiescil chcial sie umówic na week ale ja akurat bylem w trakcie wymiany gum i łączników stabilizatora tył wiec jak wiadomo belka na dole itp.itd. wiec umówilismy sie na na ten week a dokladnie na dzisiaj .. ok czekam na kazika ... wczoraj mialem robic polerke ale jakos mówie sobie przyjedzie gosciu i pomysli ze robie auto pod sprzedaż wiec sobie odpuscilem zrobie w ten week Alfinka gotowa umyta i posprzątana bo musielem zawsze tak robie bo to tak samo ja bym cie zaprosil do brudnego mieszania. ok przyjezdz pan K malo tego nie jeden ale dwóch mega magików speców w uniformach , ogrodniczkach za przeproszeniem upierdolonych od smaru ze hej no ale ok mniejsza o to , oglądają kładą sie pod nad i w szerz teksty typu i tak tego nie sprzedam warte to 8tyś itp i td a bo to to a bo to tamto no dobra jakos to wypuszcalem jednym uchem bo " wiesniaki " chyba pierwszy raz widzieli motor V6 na oczy . I teraz final no ok to przejedziemy sie no dobra ale tyko ja i pan K i tu jak ale czemu ? no bo ja was nie wpuszczę w tych ciucha do Alfy ( moze jakies 2 tygodnie temu bym sie zastanowil) ale jestem po regeneracji skóry i odswieżeniu i nie kosztowalo mnie to mało panowie spec mechanicy malo sie nie opluli z wrażenie Pan K zrezygnowal i pojechali do domu. jedno co mnie denerwuje ze ludzie ze przyjada i kupia za grosze auto w które czlowiek wklada TYL SERCA , to ze sa egzeplaze za 3 tys nie znaczy ze kazdy taki jest. I dla potomnych jak chcesz przyjechac i móic mi ze taka kupisz a 5 tys to jedz tam i kup nie zawracaj mi DUPY!!! POZDRAWIM .
    ps. Mam kilka fotek z odświeżania wrzucę jakos jak znajde czasz .

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Kiedyś widziałęm testy głośności AR we wnętrzu pojazdu i widziałem, że 166 2.4mjtd 175km we wnętrzu jest cichsza niż 159 1.9jtdm 150km. Czy ktoś może potwierdzić? Nie pamiętam dokładnie jakie tam wyszły wyniki. Pytam bo już sam nie wiem czy szykować kase na 159 których na rynku jest multum, czy jednak wstrzymać się i poczekać na to jedyną 166 po całkowitym lifcie, których jest zdecydowanie mniej.
    Faktycznie jak jeździłem kilka dni 159 dieslem 1,9 to niesamowicie mnie wkurzał głośny i wewnątrz i na zewnątrz klekot., zwłaszcza na postoju. Natomiast 159 z 1,8 Tbi ciuchutka pod tym wzgl była (ale miała inne wady z niskim zakresem obrotów na czele). Szumu powietrza już nie pamiętam żeby jakoś był męczący.
    W 166 3,2 cudnie za to burczenie silnika słychać tak jakby w tle jadąc spokojnie, odpycha się od niechcenia, bez wysiłku i zwasze ma zapas obrotów w górze no i wtedy już silnik nie jest w tle . Ale jednak wnętrze w sensie design'u już swoje lata świetności ma za sobą. No i zawieszenie w 159 lepiej wg mnie pracowało, ciszej i jakby bardziej zwarte było (choć w 166 nie jest źle pod tym wzgl., jak i pod względem wyważenia, rozkładu masy, przechyłów czy nurkowania -odnoszę do 156 na cywilnym też zawieszeniu). Dla 159 plus za sztywność budy (okupiony minusem za masę).
    Miejsca wewnątrz jak inni zauważyli w 159 jest jak w 156 praktycznie z plusem takim, ze bardziej fotel kierowcy można odsunąć. W 166 jest więcej na pewno choć dach może niżej troszkę i to dziwnie blisko oczu umieszczone lusterko wsteczne (ale do przyzwyczajenia).

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Ja jak sie przesiadłem ze 166 do GT to tesknie tylko za jednym...

Ciszą *.*

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Jak w końcu nie zmądrzeję i Brera nie wyleci mi z głowy to napewno kupię 166 po FL i tylko 3.0 V6 w automacie (chyba z lenistwa) no a jak mi się odmieni to tylko 3.2

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

To widzę że wybierasz między trzema zupełnie innymi autami

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Cytat Napisał konrad251 Zobacz post
    Jak w końcu nie zmądrzeję i Brera nie wyleci mi z głowy to napewno kupię 166 po FL i tylko 3.0 V6 w automacie (chyba z lenistwa) no a jak mi się odmieni to tylko 3.2
    Tyle czasu już chcesz kupić i jeszcze nie wiesz nawet co? Pozostaje Ci kupic wszystkie trzy

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Hahha po co mam się spieszyć?? W pl nie jestem tylko mieszkam w irl teraz a rynek śledzę cały czas więc sprawę znam a szkoda mi kupić auto żeby stało w garażu i niszczalo nie jezdzone

Wysłane z mojego HTC One