Zaznaczasz w FES oczekiwana i zmierzona masa powietrza oraz obroty i robisz test, 3/4 bieg do odcięcia.
Zaznaczasz w FES oczekiwana i zmierzona masa powietrza oraz obroty i robisz test, 3/4 bieg do odcięcia.
Przepływka srawdzona. Auto otrzymuje 1/3 mniej powietrza niż powinna.
Wymieniałem przepływ 8 miesięcy temu, jest możliwe, że to coś poza przepływomierzem?
Odebrałem auta by nim polatać. Kopci i pojawił się problem.
Powiedzmy na 3,4,5 biegu przy normalnej jeździe, przy 1.8-2,2K obrotów auto drży, traci jakby moc, jest tragedia.
Mechanik mówi, że to wina przegubów. Nie wierzę. Co robić?
Przyspieszanie jest ok, problem gdy mamy mniejsze obroty i nim kręcimy. Zmienną geometrię i wirnik miałem robiony. Możliwe, że to turbo?
Jakieś sugestie?
A overboost, przewody sprawdzałeś, grucha się nie przycina??
Sprawdz jak kolega wyżej radzi czy sztanga w grusze chodzi płynnie, niech ktoś przegazowuje na postoju a Ty patrz co się dzieje. powinno chodzić płynnie i na dośc dużej amplitudzie i tutaj odsyłam do serwisu z filmikami.
Na postoju grucha nie bedzie ci sie poruszała w dużej amplitudzie. Poprostu odpal auto i popatrz jak grucha zostanie zassana i jak odpusci przy wyłaczeniu silnika. Niech ktoś Ci pomoze i odpali auto a Ty bedziesz obserwował
Wysłane przez Tapatalk
Po wylaczeniu silnika jakies 20-30sek i tez gruszka sie odessie![]()
Tak. Ale musi to zrobić dynamicznie
Wysłane przez Tapatalk
Auto odebrane, chodzi jak nowe.
Winę ponosiły dwa wtryski które nie zostały zregenerowane.
Zmieniono ich kolejność i sprawa się rozwiązała. Dziwne ale prawdziwe.
Zapłaciłem za naprawę masę pieniędzy, ale jest OK.
Dzięki za sugestie.
ps męczyłem się ponad rok z dziwnym przycieraniem przy około 1,5k-2k. Auto na chwilę traciło pulsacyjnie moc, było słychać odgłos przycierania.
EGR zaślepiony i wyłączony rozwiązuje sytuację, jestem kolejną osobą która to potwierdza!