Zauważyłem ostatnio mały wyciek oleju między silnikiem a obudową sprzęgła. Prawdopodobnie nie trzyma uszczelniacz na wale korbowym. I tu mam właśnie pytanie:Czy do wymiany tego uszczelniacza trzeba wyjąć skrzynię biegów?
Zauważyłem ostatnio mały wyciek oleju między silnikiem a obudową sprzęgła. Prawdopodobnie nie trzyma uszczelniacz na wale korbowym. I tu mam właśnie pytanie:Czy do wymiany tego uszczelniacza trzeba wyjąć skrzynię biegów?
Oki. Dzieki za szybką odpowiedż.
jak mi powiedział mechanik,
jeśli jest wyciek oleju i ma przebiegu około 100 Kkm to także wymieniany sprzęgło kompletne, jedna robota, te same pieniądze.
- warto także wymienić cały płyn hamulcowy.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
U mnie sprzęgło ma przejechane 170tyś.. Tytułowa uszczelka również puściła, ale czekam jeszcze na jakieś pierwsze objawy zużycia sprzęgła. Jak na razie chodzi lekko i się nie ślizga. A samą uszczelkę tak jak mówi bubu, bez sensu jest wymieniać. Szczególnie, że pod autem nawet nie robią się plamki oleu.
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Chłodnica oleju?
No wlasnie,zabardzo nie wiem z kad cieknie,dwa miejsca sa mokre jak na fotce,dodatkowo delikatnie mokra oslona silnika.Mam nadzieje ze to nic groznego?
Wysłane z mojego Nexus 4
Ja mam podobnie i ponoć to chłodnica oleju. Co ciekawe...mokro jest a oleju nie ubywa![]()
Ja tez nie zauwazylem zeby ubywalo oleju a mokro jest.
Wysłane z mojego Nexus 4