Dziś rano zauważyłem delikatny wyciek w okolicy łączenia skrzyni z silnikiem.Co mogło walnąć i czy to coś poważnego niecierpiącego wizyty w warsztacie?
Dziś rano zauważyłem delikatny wyciek w okolicy łączenia skrzyni z silnikiem.Co mogło walnąć i czy to coś poważnego niecierpiącego wizyty w warsztacie?
Jaki olej cieknie? Czyściejszy ze skrzyni czy czarny z silnika?
Olej jest idealnie czysty.
Nie wiem jak jest w TS ale w JTD jasny kolor oleju to albo olej ze skrzyni albo płyn hamulcowy (gdy uszkodzony wysprzęglik). Zobacz czy nie brakuje Ci płynu hamulcowego, sprawdź poziom oleju w skrzyni biegów. Jeśli to ze skrzyni to niestety trzeba będzie ją wyciągnąć. Ja miałem to nieszczęście że pękła mi obudowa sprzęgła w skrzyni i wylał się olej na łączeniu skrzyni z silnikiem.
Napisz coś więcej może koledzy pomogą
Plyn jest w normie ale ten delikatny wyciek dopiero zlokalizowałem na posadzce w garażu,sprzęgło działa bez problemu.
Zapewne jakiś uszczelniacz w skrzyni, tak czy siak będzie trzeba ją wyjąć i zobaczyć gdzie cieknie. Kontroluj stan oleju w skrzyni biegów (u mnie jest bagnet schowany pod podstawą akumulatora, nie wiem gdzie w TS), jeśli to delikatny wyciek to pewnie można jeździć jeszcze jakiś czas lub dolewać, przy demontażu skrzyni może warto wymienić sprzęgło.. ta sama robota...
Niestety, w manualu TS ma tylko otwór wlewowy z korkiem. Olej w skrzyni sprawdzamy na poziomo ustawionym samochodzie po wykręceniu korka - poziom ma być do krawędzi otworu wlewowego.
Oczywiście jest jeszcze drugi korek, ale służy tylko do spustu oleju.
Raczej nie wygłąda mi to na olej ze skrzyni lecz na płyn hamulcowy(idealnie czysty i mała lepkość).
Jeśli to płyn hamulcowy to powinieneś się zainteresować tematem: wysprzęglik. Bardzo wiele było postów na ten temat. W jtd wysprzęglik jest zamontowany na skrzyni, dostęp do niego łatwy,bez wyciągania skrzyni, a w TS jest zamontowany w skrzyni i trzeba wyciągać ale może nie w każdym? Więc jeśli się mylę proszę mnie poprawić![]()