Witam, mam pytanko na jakiej firmy rozrząd się zdecydować, mam dobrą ofertę na komplet INA bez pompy, co to za firma? Powiem szczerze pierwszy raz słyszę. Czy lepiej zdecydować się na sprawdzonego skfa?
Tapnięte z SM-N9005
Witam, mam pytanko na jakiej firmy rozrząd się zdecydować, mam dobrą ofertę na komplet INA bez pompy, co to za firma? Powiem szczerze pierwszy raz słyszę. Czy lepiej zdecydować się na sprawdzonego skfa?
Tapnięte z SM-N9005
Wiem , że w ducato mojego ojca z 2004 sa fabryczne rolki osprzetu INA wiec firma raczej nie byle jaka. Sam bedziesz wymieniał rozrzad? Jak u mechanika to lepiej niech on kupi czesci bo w razie W bedzie Ci kazał cmoknac sie w pupe bo czesci zes kupił " potróbki" itp itd. A tak bierzesz fakturke na wymiane rozrzadu i heja...
[C
Sam w w garażu, niech się ojciec uczy
Tapnięte z SM-N9005
U jak sam to zrób jakiegoś manualaPodobno w 10V nie jest to aż tak spomplikowane ( o ile si eposiada blokady i troche wiedzy)
[C
Polecam pasek Dayco, napinacz Litens (to co w oryginale) , rolka Skf, pompa Magneti Marelli,
U nas w granicach 380 zł
http://www.autosklep24.pl/pl/p/Rozrz...%2C4-JTD/11804
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
A Ja polece zestaw conti.
Nawymieaniało się tego trochę i powiem szczerze, że warto czasem dopłacić parę zł do części...
Zresztą... poczytaj opinie o contitechu... sam wybór w zależności od możliwości i portwela i tak zależy od Ciebie...
To ile kosztuje taka wymiana rozrządu w rozsądnej konfiguracji
Kumpel ostatnio wymieniał rozrząd wraz z pompą wody i rolką napinającą od paska akcesoriów to, żeby Cię nie skłamać płacił z robotą 500zł o ile się nie myle![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
dlubacz, w przypadku 20V rozrząd wychodzi drożej niż w 10V.
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl