Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: [GT] Alfa Romeo GT w rozsądnym stanie za rozsądne pieniądze

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Poluję na Alfe GT

Domyślnie [GT] Alfa Romeo GT w rozsądnym stanie za rozsądne pieniądze

Cześć wszystkim Alfaholikom.

Miałem okazje zostawić po sobie ślad w przywitalni, teraz zostawiam ślad tutaj. Nie chciałem nikomu podkradać tematu stąd stawiam po prostu nowy. Jest to również uwarunkowane tym, że mam stricte sprecyzowane cele i chęci związane z zakupem AR GT.

Poszukiwana:
    AR GT 1.9JTD, rocznik w zasadzie nieważny choć i tak budżet ogranicza go do zakresu 2004-2007. Najbardziej zależy mi na stanie technicznym dlatego względy wizualne schodzą na drugi plan.
    Budżet: do 25k PLN

Prosiłbym Was Alfaholicy o pomoc w wyłapywaniu spostrzeżeń nt. ofert z allegro, które ostatnimi czasy sowicie przeglądam. Każda opinia jest mile widziana i może jakieś sprawniejsze oko pomoże mi w ocenie i zdradzi kilka szczegółów nt. poniższych modeli.

Generalnie wpadły mi 3 oferty w ręce:
    [1] http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-C32733140.html
    Nad nią zastanawiam się najbardziej, chcę ją odwiedzić osobiście gdyż nie mam daleko. Bardzo podoba mi się biały odcień GT, ale nie ma za wielu białych GT co wskazuje, że pewnie była cała malowana - jesli tak, to pytanie czemu...

[2] http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-navi...C32645859.html
    [3] http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...C32741130.html

2 i 3, zdecydowanie niższy próg cenowy (pytanie czemu i pytanie jak długą stoją aukcje). Na pierwszy rzut oka, dla mnie laika w kwestiach AR wyglądają w porządku. Co myślicie?

Wojtek

/edit:
    Oczywiście pominąłem fakt, że wszystkie są sprowadzone, a jak wszyscy wiemy dobrych samochodów, na których nie da się zarobić nikt nie sprowadza...
    Ostatnio edytowane przez verim1990 ; 05-04-2014 o 19:58 Powód: literówki

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Nr 2 to nawet nie jedź oglądać - bo w tym komisie to tylko płakać że śmiechu jeżeli chodzi o stan techniczny i wizualny samochodów.
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Bauer
    Mieszka w
    Połaniec/Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

nr 3 - Ma spryskiwacze reflektorów a nie ma soczewkowych lamp... Albo ktoś dołożył spryski, albo ktoś wymienił lampy.. *chyba że wychodziło takie połączenie( niech ktoś mnie poprawi jeśli źle pisze)

Użytkownik Ogier Avatar m4rk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166 2.4 JTD 2003r.

Domyślnie

co do trojki - zwroc uwage, ze nie ma zadnego zdjecia prawej strony auta, a opis napisany typowo handlarsko - wszystko pico bello, lac i jezdzic. wiadomo czego mozna sie po niej spodziewac, osobiscie nie przejechalbym nawet 30km zeby ja obejrzec - chyba ze nie miales stycznosci wczesniej z tym autem to ogladajac kilka(nascie) egzemplarzy bedziesz mial jako takie porownanie.
    co do jedynki - nie wiem co, ale cos mi nie pasuje. nie chce Cie zniechecac, jak masz niedaleko to podjedz obejrzyj na zywca, ew. spisz sobie vin albo popros o niego wczesniej i zobacz czego sie o niej dowiesz

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Osobiście u siebie w 147 mam spryski, a ksenonów brak (chyba w ogóle nie było w polifcie ksenonów) także w bliźniaczym modelu GT takie coś też się mogło trafić.
    Z tym przemalowaniem to mogło być różnie, np właściciela którego swędziała gotówka i tak o sobie przemalował, ale równie dobrze może to być związane z przeszłością auta, jakiś przerysowany bok, czy cuś...

Moje 147 powodów do szczęścia

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Bauer Zobacz post
    nr 3 - Ma spryskiwacze reflektorów a nie ma soczewkowych lamp... Albo ktoś dołożył spryski, albo ktoś wymienił lampy.. *chyba że wychodziło takie połączenie( niech ktoś mnie poprawi jeśli źle pisze)
    wychodziło takie
    sam takie miałem

a o białej było chyba coś na forum ale daaaaawno temu i nie wiem czy da radę odszukać

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Jeżeli to ta biała, którą oglądałem to po powodzi.
    Jeżeli to ta, którą oglądał Marek to ujdzie, ale szału nie ma.

Tych za 15 tys. to chyba nawet nie ma co komentować.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Ja jestem ciekawy jak sprawnie działa nawiew w tej białej...
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Poluję na Alfe GT

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi Panowie.

Co się tyczy tańszych [2] i [3], to faktycznie mam do nich stosunkowo daleko dlatego ich odwiedziny sobie odpuszczam.
    W [1] pomijam kwestie pokaleczenia tej GT montując radio zamiast kratek nawiewu - większego paskudztwa nie widziałem. Do odwiedzin [1] skłaniam się najbardziej bo mam zaledwie 100km. Jak zdobędę trochę więcej informacji to się tutaj podzielę nimi.

@Szerszeń - masz jakieś zdjęcia tych białych GT, które oglądałeś Ty i wspomniany Marek? Wolałbym wiedzieć czy rozmawiamy na 100% o tym samym egzemplarzu

Panowie i taka ogólna sprawa, jak już znajdę GT, którą jestem naprawdę zainteresowany to będę chciał odwiedzić jaki ASO AR na gruntowne prześwietlenie. Słyszałem, że taka diagnostyka to koszt 300-400zł, tylko zastanawia mnie kwestia czy gra jest warta świeczki i czy coś oprócz historii samochodu po VIN'ie, grubości lakieru itp są mi w stanie w tym ASO powiedzieć?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Jak kupowałem swoją Bellę to za przegląd w ASO zapłaciłem 250 zł. W cenę była wliczona ścieżka diagnostyczna, pomiar grubości lakieru, sprawdzenie komputera wraz ze sprawdzeniem czy przebiegi się zgadzają.

Moje 147 powodów do szczęścia