Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał Adoil Zobacz post
    Ja wyrażę opinie na temat parkowania w ciasnych miejscach parkingowych , uważam że kupując 159 powinna ona musowo mieć przód i tył czujniki parkowania. Z przodem jeszcze takiej tragedii nie ma ale tył to jedna wielka masakra , nie wyobrażam sobie żeby w mojej nie było czujników.
    Pozdrawiam.
    Wystarczy pobawić się lusterkami i spokojnie można parkować. Ja w swojej nie mam i jakoś parkuje tyłem .

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Wystarczy pobawić się lusterkami i spokojnie można parkować. Ja w swojej nie mam i jakoś parkuje tyłem .
    Zawsze można się pobawić lusterkami , ale jednak trzeba się pobawić a w mieście przed zaparkowaniem tyłem nie warto bawić się lusterkami bo kierowcy z tyłu mogą być niezadowoleni że to aż tak długo trwa

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Osobiście uważam czujniki parkowania jako jeden z trzech obowiązkowych punktów wyposażenia w 159. Kolejne to reflektory ksenonowe i tempomat. Bez reszty bajerów poradziłbym sobie. Ale te 3 rzeczy naprawdę ułatwiają życie. Da się bez nich żyć, ale co to za życie. Szczęśliwie czujniki parkowania można łatwo dołożyć.
    Następny super-ułatwiacz to aktywny tempomat z systemem unikania kolizji, ale tego w 159 nie ma.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no czujniki sa na + i tempomat tez, a ksenony mi jakos nie sa potrzebne

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    no czujniki sa na + i tempomat tez, a ksenony mi jakos nie sa potrzebne
    Jak jeździ się niewiele, to xenon faktycznie potrzebny nie jest. Przy np.mojej jeździe (średnio 6-8 tyś mc) nie wyobrażam sobie jazdy na zwykłych żarówkach...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Osobiście uważam czujniki parkowania jako jeden z trzech obowiązkowych punktów wyposażenia w 159. Kolejne to reflektory ksenonowe i tempomat. Bez reszty bajerów poradziłbym sobie. Ale te 3 rzeczy naprawdę ułatwiają życie. Da się bez nich żyć, ale co to za życie. Szczęśliwie czujniki parkowania można łatwo dołożyć.
    Następny super-ułatwiacz to aktywny tempomat z systemem unikania kolizji, ale tego w 159 nie ma.
    Co kto lubi, czujniki to podstawa, szczególnie w miescie. Bez tempomatu i ksenowow dalbym rade przy moich przebiegach ale klima automat musi być

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

no a ja jestem w stanie zrezygnować z czujników na rzeczy xenonów.

Według mnie czujniki są dla kobiet.... jak czujesz auto to zaparkujesz wszędzie i każdym autem z czujnikami czy bez. Natomiast dobra widoczność w nocy jest bez porównania bardziej wartościowa w trasie przy dużych prędkościach jak czujniki przy prędkościach parkingowych ..........

miałem clio na ori xenonecach i 166 ... przyszedł czas na 159 na soczewkach .... po przesaidce wmawiałem sobie że jest OK ale po przejęciu 159 2.4 z bixenonem uważam że to rewelacyjna rzecz.

tempomat ? hmm fajny bajer ale mało go używam.
    Ostatnio edytowane przez pampik ; 11-04-2014 o 22:42

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

dobra pampik wjechales nam na ambicje.Ja nie musze miec czujnikow ale powiem Ci, ze jakos latwiej mi sie parkuje jak sa.Mniej musze sie wysilac wzrokowo bo wiem ze mi piknie.Oczywiscie nie ufam im na 100 % ale sa pomocne.Mi ksenonow nie trzeba i tak widze.Wystarcza mi Ci ktorzy z naprzeciwka maja pseudo ksenony

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

nie chodzi o wjeżdżanie na ambicję.

Jeździłem już wieloma autami a 166 jest znacznie większa od 159 i nie miała czujników. Po prostu czujesz gabaryty auta to sobie poradzisz. nie chodziło mi o wjeżdżanie komuś na ambicję. Podkreślam że miałem 159 bez czujników i xenonów a teraz mam z czujnikami przód/ tył + xenion. czujniki ułatwiają sprawę ale jeśli miałbym wybierać miedzy wyposażeniem to zdecydowanie wybrałabym xenon na rzecz czujników.

tematów pseudo ksenonów nie poruszam. Zakałdam ze w 159 nikt druciarstwa nie uprawia.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

A ja mam ksenony , czujniki przód i tył , ale tempomatu nie mam i nie żałuje bo jak dla mnie jest zbyteczny bo nie lubię eco drivingu ^^ . No tak kwestia przyzwyczajenia do wielkości auta no ale jednak lepiej mieć niż nie mieć