Dieslem jeździ się w zakresie maksymalnego momentu obrotowego czyli do 4k rpm. Powyżej to strata paliwa, lepiej zmienić bieg.
Wymiziane S3 mini!
Dieslem jeździ się w zakresie maksymalnego momentu obrotowego czyli do 4k rpm. Powyżej to strata paliwa, lepiej zmienić bieg.
Wymiziane S3 mini!
Normalnie nie jeżdżę w tym zakresie obrotów ale od czasu trzeba auto przegonić. Nie ma to znaczenia czy diesel czy benzyniak. Ja chcem doprowadzić auto do porządnego stanu po poprzednim właścicielu i szukam przyczyny takiego stanu. Poprzedni właściciel sprzedał jako uszkodzone wywalało przy 3tys marchew i błąd przyładowania jak przyszło co do czego okazało się ze źle były podłączone przy zaworku n75 wystarczyło obrócić przewody podciśnienia. Jest jeszcze pare rzeczy ale jestem już prawie na mecie.
Zrób logi, może coś się wyjaśni.
Lesiu nie mów mi że jedzie powyżej 3,5k bo bredzisz. Lepiej sie zerwie dając następny bieg przy 3k obrotów.
I nie mów mi o sprawnym samochodzie nie znając mnie i mojego auta, bo Alfe mam sprawną jak mało kto.
P.S Co do obrotów właśnie sprawdzałem (bo zazwyczaj nie dochodze do czerwonego pola i nie wiem ile się kręci) i u mnie dochodzi na 1 2 i 3 biegu do 5k.