Magil - podziel się spostrzeżeniami
Hehe poczekasz na efekty mojej aktualizacji?Siądę do tego któregoś pięknego popołudnia może.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ok daj znac czy warto
A grafika fajniejsza- ciekawe co z tym kleksem z połączeniami
Jednak nie wytrzymałem i zaktualizowałem navi dziś. Połączenia działają (nie mam B&Me, tylko kartę SIM).
Ogólnie szata graficzna jest bardziej cukierkowa, taka trochę oczojebna. Jak wyżej pisali - zamiast głównego ekranu jak poprzednio jest w moim mniemaniu zbędne menu. Zbędne, bo tak samo można to urządzenie obsługiwać przy użyciu przycisków okalających ekran.
Jeśli chodzi o sam proces aktualizacji - nie trzeba wykonywać wszystkich kroków jak w instrukcji z chomika. Wystarczy uruchomić navi na wyłączonym zapłonie (na włączonym navi nie chciała się całkowicie wyłączyć) i:
1. Włożyć płytę.
2. Wyłączyć navi.
3. Włączyć ponownie.
4. Ukaże się ekran z krokami aktualizacji.
5. W tym momencie bez stresu wklepałem hasło - przyciski mrugnęły raz, a nie dwa jak w instrukcji. Ogólnie żadnych więcej fajerwerków nie było.
6. Aktualizacja sama się zakończyła. Ukazało się logo AR i navi się włączyła, włoskie menu. Wyłączyłem.
7. Włożyłem kluczyk do stacyjki, navi się uruchomiła i język zmienił się na angielski.
Próbował ktoś zrobić downgrade? Nie zależy mi na mapach, a nowa szata graficzna i menu zamiast ekranu głównego jednak nie przypadły mi do gustu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Magil - a co rozumiesz przez pojecie ,, szata graficzna i menu zamiast ekranu głównego jednak nie przypadły mi do gustu".
Jak napisałem wyżej - kolory są cukierkowe. Ekran główny został zastąpiony menu w kształcie koła. Bardziej podoba mi się szaro-złota szata graficzna wersji sprzed fl.