Ma być wszystko po polsku na karcie 517983326. Jak ktoś sprawdzi proszę o recencje
Ma być wszystko po polsku na karcie 517983326. Jak ktoś sprawdzi proszę o recencje
Tylny łącznik wymieniony i żadnych zmian, jak trzęsło tak trzęsie. W środę ciąg dalszy. Odstawiam auto i nie odbiorę puki nie będzie ok.
Nie pomogła nawet interwencja w Centrum Obsługi Klientów Alfa Romeo. Auto Res uważa, że nie ma usterki.
Zmieniłem serwis na Inter Auto Kraków i według nich usterka jest i to sławetne koło dwumasowe. Mają wymienić w czwartek. Cdn.
Wczoraj odebrałem Julkę i przypuszczenia były trafne. Z koła dwumasowego wypadła jedna sprężynka, co powodowało wibracje, efektem których została jeszcze naderwana poduszka zawieszenia silnika. Usterka była prawdopodobnie fabryczna, tylko jak ten Włoch wytrzymał z tym półtora roku skoro ja po dwóch tygodniach miałem dość. Koło i poduszka wymienione na nowe na gwarancji. Teraz muszę patrzeć na obrotomierz, bo ciągle mi się wydaje że silnik zgasł. Auto Res był na wagarach gdy wykładano na temat dwumasy.
Świetnie. Jestem bardzo zadowolony. Jedynie co trochę denerwuje, to trzeszczenie zawieszenia na nierównościach. Przymierzam się do wymiany oleju i zastanawiam się nad zmianą na inny, np. Liqui Moly
To nie poprawili tego jeszcze hmmm ja ten temat przerabialem juz w starej julce i problem rozwiazalem...obym tego nie musial doswiadczal kolejny raz ; p
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Wiecej info w tym temacie jesli o to chodzi:
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ml#post1340270
Napweno spryskanie teflonem w sprayu pomaga lecz na krotko...jesli to odglosy z tylu to w wiekszosci przypadkow linka hamulca recznego jest powodem...
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
z tyłu to nie, z przodem zawsze był problem , bedę musiał się zająć blizej tym tematem .Powiedz tylko czy wahacz był sciągany do tej operacji czy wystarczy tylko podnieść i da rady to zrobić na aucie? Dzięki za linka!