Moim zdaniem ze względu na cenę LM zwyczajnie się nie opłaca w porównaniu do Platinum. DPF-owi nie szkodzą.
Co to jest chaszpel?![]()
Moim zdaniem ze względu na cenę LM zwyczajnie się nie opłaca w porównaniu do Platinum. DPF-owi nie szkodzą.
Co to jest chaszpel?![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Chaszpel- każdy samochód niezadbany, wizualnie i technicznie.
2T-semi i 2T- Platinum, wiem i rozumiem że z DPF'em tylko i wyłącznie Pół syntetyk(oczyszczony minerał). A, który lepszy? Wiem, że się powtarzam i 10 innych przedmówców się powtarza, ale szybko trybie![]()
w cenie orlena jest super 2t firmy MANNOL 2-TAKT PLUS API TC 16 zł/l , oraz elf 2hp eco 2t 28 zł/l
elf jest w/g mnie nawet lepszy od LM 1052/1054 i sporo tańszy a mannol cenowo jest bezkonkurencyjny.
piszecie czy dolać 200-250 ml ja leję 500-600 ml ponieważ mam dostęp po jeszcze niższych cenach do 2t
a auto pracuje ciszej niż nie jedna benzynówka spalanie to mistrzostwo swiata , ostatnie 2 tankowania w trybie mieszanym 4,5l/100
co prawda to nie alfa ale astra G 1,7 dti isuzu ale 1300 kg żywej wagi jest! dlaczego dolewam tak dużo otóż najprawdopodobniej
głośno ,,,,klepały"""" wtryski lub coś z pompą było ( opinia ASO) że silnik dawał odgłos jakby zawory były kompletnie rozregulowane i w necie wyczytałem
o podobnym przypadku i lekarstwem okazało się zalewanie paliwa z dodatkiem 2t ale w ilolści 1l na bak , aż tyle sie nie odważyłem ale 0,5-0,6 na 52 l baku. zalewam od prawie 2 lat ( około30 tyś km przejechane ) , na dziś silnik pracuje jak wspomniałem jak rasowa benzyna - ale zalewam dalej już chyba bardziej z przyzwyczajenia niz z potrzeby .
przez ten czas nie wystąpiły jakiekolwiek problemy z autem, nie odczułem spadku przyspieszenia , czy większego spalania- jak wspomniałem będe zalewał dalej a jakie oleje zalewałem -- LM, Ravenol , Elf . w/g mnie Elf to nr.1 , cena LM nie do zaakceptowania! dużo dobrego wyczytałem o Mannolu ale jeszcze nie używałem , być może za około m-c -dwa. jakby były jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Ostatnio edytowane przez password ; 14-04-2014 o 18:38
Czy ja gdzieś piszę że semi to minerał?
Podam mi definicje z Twoje doświadczenia oleju pół syntetycznego? Oczyszczony olej mineralny, gęstszy itp. Zbaczamy z tematu tabu, także odbijam.
Nie ma tematu
A to dla wszystkich
![]()
Ostatnio edytowane przez Włodek ; 15-04-2014 o 16:37
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Dzisiaj testowałem, oczywiście testy muszą odbywać się na innym aucie. Passat, tak wiem, ale jeździ i mamy go 10 latna cały bak zalałem 0,5l semisynthetic, ciszej chodzi i mniej kopci, co dziwne.