Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Zaświecenie się checka i EGR.

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

"zbyt mały przepływ spalin" a to przypadkiem nie dpf się przytyka. Pamiętasz może numer błędu? mnie jak w końcu wyskoczył błąd EGR-a to pamiętam że w treści opisu błędu w FES-ie był EGR. Ale jeśli miałbyś problem z EGR-em to w ogóle poczułbyś to na mocy samochodu. Auto strasznie się zamula jak EGR się przycina. Poczytaj na forum czym się objawia awaria EGR-a. Nie chciałbym tu kogoś nie słusznie podejrzewać ale wydaje mi się, że mechanik trochę błądzi i naciąga Cię na niepotrzebne koszty.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Mało tego...... jak EGR był taki zapchany to kolektor dolotowy tęz nowy nie będzie. Warto byłoby go wyczyścić. Autko odżyje ....

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120km 2007

Domyślnie

Cytat Napisał marcingoleniow Zobacz post
    "zbyt mały przepływ spalin" a to przypadkiem nie dpf się przytyka. Pamiętasz może numer błędu? mnie jak w końcu wyskoczył błąd EGR-a to pamiętam że w treści opisu błędu w FES-ie był EGR. Ale jeśli miałbyś problem z EGR-em to w ogóle poczułbyś to na mocy samochodu. Auto strasznie się zamula jak EGR się przycina. Poczytaj na forum czym się objawia awaria EGR-a. Nie chciałbym tu kogoś nie słusznie podejrzewać ale wydaje mi się, że mechanik trochę błądzi i naciąga Cię na niepotrzebne koszty.
    Ech, nie pamiętam - ale mechanior powiedział, że to na bank EGR. A co do spadku mocy, samochód pracował tak jakby ociężale, a teraz po przeczyszczeniu jest o niebo lepiej, a więc nie wiem już sam.

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    Mało tego...... jak EGR był taki zapchany to kolektor dolotowy tęz nowy nie będzie. Warto byłoby go wyczyścić. Autko odżyje ....
    Pampik, Ty mi oferowałeś kiedyś pomoc - koniecznie chciałbym z niej skorzystać, tylko niech mój portfel trochę odżyje.. A widziałem również, że miałeś problem ze skrzynią biegów, który Ja też aktualnie mam. :/
    Ostatnio edytowane przez tyburnkc ; 17-04-2014 o 07:46

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał tyburnkc Zobacz post
    Ech, nie pamiętam - ale mechanior powiedział, że to na bank EGR. A co do spadku mocy, samochód pracował tak jakby ociężale, a teraz po przeczyszczeniu jest o niebo lepiej, a więc nie wiem już sam.

:/
    W takim razie to EGR. czeka Cię podjecie decyzji czy nowy czy usuniecie.