a nie mowilem![]()
tak czytam ten wątek i dochodzę do wniosku ze conti nie nadaje się do jtd. gdy u mnie była ta bolączka wymieniłem napinacz ze sprężyną, 2 rolki, altek po regeneracji, pompa wspomagania regenerowana, koło pasowe, została tylko sprężarka klimy bo jest ok, gdy kupiłem pasek 1740 conti zabrakło mi mimośrodu do napięcia, więc zamieniłem na 1733, po 10 tys zaczął popiskiwac na zimnym więc kupiłem drugi i po 10 znów to samo i tak z 3-4 razy. a po tej lekturce dopiero się jornełem że conti daje dupy ale jaja.
Ja mam Boscha, narazie cisza, chociaż przy odpaleniu przez jakieś kilka sekund jakby coś tam dochodziło jeszcze z okolic osprzętu, wymiękam jużzaczyna mnie to już spieszyć.
Tapnięte z SM-N9005
to jakiej firmy w końcu pany ten pasek kupic???
Czarku, nie ma reguły, u mnie na boschu cisza...
Tapnięte z SM-N9005
Czarek tak ciezko przecyztac 5 stron? jedynym z ktorym ludzie maja problem to conti. reszta jest ok
Pisałem wcześniej że mam dayco. Pomyliłem się mam meyle czy jakoś tam. Cisza jest![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Myślę, że jak osprzęt jest w dobrym stanie to żaden pasek nie powinien piszczeć
Tapnięte z SM-N9005
B-ski po co piszesz takie glupoty. Przeczytaj temat i zobaczysz ze sa przypadki ze po wyrzuceniu conti i wlozeniu innego cisza. Ja u siebie wszystko wymienilem i dalej piszczalo. Wyrzucilem conti i wstawilem gates i cisza.
Przez 2 lata jeździłem na conti i nie było problemów, dopiero gdy sprzęgło się rozlecialo to zaczęło piszczeć. Jaki w tym sens żeby produkować piszczace paski, może poprostu mieliście wadliwe produkty i tyle, trzeba było zdjąć i oddać na reklamacje.
Tapnięte z SM-N9005