W wersji po FL wnętrza dmuchawa na maksa wlączy się dopiero jak silnik osiągnie minimalną temperaturę
W wersji po FL wnętrza dmuchawa na maksa wlączy się dopiero jak silnik osiągnie minimalną temperaturę
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Maciek - nie dane mi sprawdzic ale wierze na slowoNapisał Maciek-156
![]()
Tak czy siak kolega ktory pytal ma z '98 wiec raczej awaria.
a czy na pozycji odmrażania musi działać klima ?
tak to ktos wymyslil i zreszta ma to sens bo klima osusza powietrze - czyli zaparowane szyby szybciej sa czyste.
Zastanawia mnie tylko jak funkcja "odparowywania" tudzien "odmrazania" i to ze wraz z nia wlacza sie klimatyzacja ma sie do tego ze ponoc klima ponizej -3 st C ma sie w AR156 nie wlaczac - przynajmniej wg ksiazki...
u mnie przy rozmrazaniu szyb takze włącza sie grzanie tylnej szyby, klima oraz dmuchawa na maxxa...ale chyba wszystko to działa poprawnie poniewaz efekty sa wymierne.
Moment i mam rozmrozone wszystkie szyby.
I tak wlasnie ma bycNapisał dejwa1
![]()
Ja mam przed FL i dmuchawa włącza się dopiero ja silnik uzyska min temperaturę.Napisał Maciek-156
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
spoko ale jak ktoś ma nienabitą klime to grozi to czymś ?
Obawiam się że tak, ja tak mam, brak smarowania = uszkodzona sprężarka.Napisał Kosiar
I ręcznie klikam pokrętełkami. Bo wole jej nie zabić.
Chyba że się mylę ?
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
jak nie ma czynnika w układzie to się nie włączy. klima ma czujnik od tego![]()