Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: [166] pierwsza limuzyna.

Użytkownik Romeo Avatar Artur75
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD M-Jet 20V, Alfa Romeo 166 3.0 V6 Sportronic

Domyślnie

Dla mnie masz trochę mały budżet żeby szukać dobrej 166, jeśli chodzi o 156 to możesz poszukać tych pierwszych bo wersje po lifcie środka są już trochę droższe.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

jaki ma sens zestawianie 166 i 156 obok siebie?

Cytat Napisał bartekalfa166 Zobacz post
    Jak widzę 166 za siedem koła - to wiem ,że będą problemy........nie ma bata
    )) i to duuuuuuże))

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał uzi43 Zobacz post
    166 była pierwszą Bellą w której się zakochałem patrząc na ceny, 7k nie wydawało mi się mało... No cóż, za 156 też się rozglądam, i w tej cenie nawet wydaje mi sie pewniejsza.
    Za 7 tysięcy to ani 166 ani 156 nie będą "pewne". Na doprowadzenie 147-ki 1.9 JTDm do stanu "jeżdżę spokojnie przez dłuższy czas", klient zostawił ostatnio ponad 6 tysięcy, a auto było kupione 2x drożej, niż wynosi Twój budżet. 166 jest w serwisie tak z 50% droższa, niż 147. Wysupłanie z portfela 4 tysięcy na podstawowe (!) tematy typu rozrząd, olej, filtry, jakieś niewielkie ruchy w zawieszeniu, to przy tym modelu nie jest nic szczególnego - zwłaszcza, jeśli kupisz V6.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Jtd czy vka jeden kit. Tak czy siak koszta będą duże. Jeszcze też zależy jakie kto ma podejście do samochodu. Jednemu przeszkadza, że nie ma jednego koła, a drugi machnie na to ręką
    Pozatym 166 to limuzyna i nie wypada żeby wyglądała jak zapadła stodoła za domem...

Nie mniej trzeba mieć minimum 3tyś za pakiet startowy + 1000zł na niespodzianki w czasie pierwszego serwisu pozakupowego.
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ja bym brał 166 po FL, auto lepiej wykonane i lepiej wygląda, szczególnie od dziobu. W starszej wersji te małe, niektórzy piszą, ze "swińskie" oczka reflektorów nijak nie pasują do wielkich gabarytów auta.
    Ale 166 po FL trzyma sensowne ceny. Tutaj auto, ktore widzialem i moge polecić do obejrzenia:
    http://fanaut.otomoto.pl/alfa-romeo-...C32344778.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

KRS kolega szuka do 7 tys a ty mu pokazujesz za 17 tys. A co do wersji po FL to mi osobiście ten przód nie podchodzi dlatego kupiłem przed FL. Ale to kwestia gustu.

Użytkownik Embrion Avatar uzi43
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Planowana 155 ;)

Domyślnie

Przed liftem tylko. Po wygląda wg mnie dużo gorzej 7k to nie jest ostateczna cena. Myślę, że 8/9 mogę dać, ale te egzemplarze wyglądały najlepiej. I nie zamykam się tylko na 166. 156 również wchodzi w rachubę, a na 147 to wiem, że mnie nie stać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Adamss
    Mieszka w
    Trzcińsko-Zdrój
    Auto
    AR 156 2.0 TS Sportwagon i Fiat Marea Wekend 1.6SX BMW E39 520i

Domyślnie

Uzi43 sprawdz priva

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał uzi43 Zobacz post
    Przed liftem tylko. Po wygląda wg mnie dużo gorzej 7k to nie jest ostateczna cena. Myślę, że 8/9 mogę dać, ale te egzemplarze wyglądały najlepiej. I nie zamykam się tylko na 166. 156 również wchodzi w rachubę, a na 147 to wiem, że mnie nie stać
    Co z tego, że 8-9 możesz dać, jak może Ci wyskoczyć awaria na parę tysiaków zarówno w dojeżdżonym JTD jak i V6 (tu nawet dojeżdżony nie musi być). Za 8-9 tysięcy, bez bardzo, ale to bardzo dobrej znajomości AR - zarówno 156 jak i 166 - to polecam Ci kupić sobie coś bardziej racjonalnego w eksploatacji. Po co masz się wkurzać na koszmarne koszty utrzymania auta... Racjonalne to są np. Mazda 323F, Honda Civic, auta tanie w zakupie i tanie w utrzymaniu. Fajne AR zaczynają się od mniej więcej 15 tysięcy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz 166 Zobacz post
    KRS kolega szuka do 7 tys a ty mu pokazujesz za 17 tys. A co do wersji po FL to mi osobiście ten przód nie podchodzi dlatego kupiłem przed FL. Ale to kwestia gustu.
    staram sie mu powiedzieć, ze za 7 tysiecy tak duzych aut się nie kupuje)) Bo to niemal na pewno będzie ulep albo powodzianek.

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Co z tego, że 8-9 możesz dać, jak może Ci wyskoczyć awaria na parę tysiaków zarówno w dojeżdżonym JTD jak i V6 (tu nawet dojeżdżony nie musi być). Za 8-9 tysięcy, bez bardzo, ale to bardzo dobrej znajomości AR - zarówno 156 jak i 166 - to polecam Ci kupić sobie coś bardziej racjonalnego w eksploatacji. Po co masz się wkurzać na koszmarne koszty utrzymania auta... Racjonalne to są np. Mazda 323F, Honda Civic, auta tanie w zakupie i tanie w utrzymaniu. Fajne AR zaczynają się od mniej więcej 15 tysięcy.
    bardzo mądrze pisze Tomek.