Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: [166] pierwsza limuzyna.

Użytkownik Embrion Avatar uzi43
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Planowana 155 ;)

Domyślnie [166] pierwsza limuzyna.

Witam forumowiczów!

Poszukuje samochodu, a Alfy zawsze miały specjalne miejsce w mym sercu
    Zmiana pracy, wymaga ode mnie zmian w parametrach potencjalnego samochodu. Musi być wygodny i względnie oszczędny przy zachowaniu osiągów (krótko, ideał ). Zacząłem poważnie myśleć o Alfie 166. Jestem w trakcie zgłębiania wiedzy z forum, i w międzyczasie znalazłem kilka wg mnie ciekawych ogłoszeń. Czy możecie mi powiedzieć coś o tych ogłoszeniach, czy są to samochody warte uwagi?

http://allegro.pl/alfa-romeo-166-2-4...144929844.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C32892109.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-jtd...C32599930.html

Z góry dzięki za wszelka pomoc

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowy Targ,Manchester
    Auto
    156,multipla i felicja

Domyślnie

Wszystkie ladne ale trzeba sie liczyc z takimi wydatkami jak zmiana oleju ,rozrzadu itp.wszystko uzalerznione jest od twojego stanu portfela.ogolnie 166 jest wdziecznym samochodem ale wszystko zalezy jak kto dbal ja mialem pecha i kupilem dojechana na maxa ale cena byla atrakcyjna no ale pomalu ja doprowadzam do stanu moze nie igly ale tak zebym sie niemusial wstydzic na ulicy.a jesli chodzi o 166 to naprawde fajne auto a przed nia mialem i omegi i volvo s80 i ali nic nie brakuje.polecam wszystkim ktorzy lubia sie wyrozniac z tlumu i maja serce do aut.

Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Planowana 155 ;)

Domyślnie

Wymiana płynów i filtrów przy zakupie auta używanego to dla mnie podstawa. Także ten wydatek biorę pod uwagę. Nie szukam ideału. Wiem, że kupując auto używane, do tego w tej cenie nie mam co na niego liczyć. Szukam auta, które mnie nie zawiedzie, nie będzie studnią bez dna (chociaż z drugiej strony, czy każdy samochód nią nie jest) i przede wszystkim... Będzie chemia pomiędzy nią a mną

Użytkownik Ogier Avatar m4rk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166 2.4 JTD 2003r.

Domyślnie

ad.1 raczej 430 albo i wiecej nalatane niz podane 230, tlumik nie jest oryginalny, brakuje oslon dwoch spod maski, jakis dziwny mi sie wydaje ten egzemplarz.
    ad.2 bez zdjec za duzo nie wywnioskujemy, jedz obejrzyj i wtedy cos bedziesz mogl powiedziec
    ad.3 brakuje duzo rzeczy z wyposazenia do fulla

dlaczego pisze o wyposazeniu? bo wiem, ze po pewnym czasie (zwlaszcza jak pojezdzisz na zloty i poogladasz inne 166), zacznie Ci niektorych rzeczy brakowac, tak jak mi np. brakuje telefonu. generalnie jak masz niedaleko to ogladaj kazda sztuke jaka sie da, jezeli nie miales stycznosci z tym autem wczesniej to bedziesz mial chociaz odniesienie jednego egzemplarza do drugiego. wydaje mi sie ze warto tez zainteresowac sie rocznikami wlasnie 2002 i 2003, bo masz juz turbo ze zmienna geometria i 150 kucykow, niby nieduza roznica, ale zawsze

Użytkownik Rowerzysta Avatar bartekalfa166
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    AR 159 TI. Bianco

Domyślnie

Jak widzę 166 za siedem koła - to wiem ,że będą problemy........nie ma bata
    Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Na razie bym siobie głowy nie zaprzątał tymi trzema egzemplarzami. Zbieraj informacje, czytaj forum, przeglądaj bazar i bądź czujny
    Wachlaż cenowy 166 jest duży. Zasada jest jedna. Za bezcen nikt nie sprzedaje. Chyba, że złom. Trzeba szukać oglądać i nie ufać NIKOMU!!!

166 nie jest tania w utrzymaniu. Ceny wahaczy, rozrządu itp możesz sobie sprawdzić choćby na allegro, autosklep24 i inne takie. Przeliczyć i wyjdzie Ci ogólny obraz.

Pierwszy rok ze 166 jest najwiekszym testem, nerwów i finansów
    Ostatnio edytowane przez gonzo ; 21-04-2014 o 19:55
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Planowana 155 ;)

Domyślnie

166 była pierwszą Bellą w której się zakochałem patrząc na ceny, 7k nie wydawało mi się mało... No cóż, za 156 też się rozglądam, i w tej cenie nawet wydaje mi sie pewniejsza.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Trafiają się okazje. Niestety przeważnie cena jest adekwatna do stanu technicznego
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Planowana 155 ;)

Użytkownik Ogier Avatar m4rk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166 2.4 JTD 2003r.

Domyślnie

Cytat Napisał bartekalfa166 Zobacz post
    Jak widzę 166 za siedem koła - to wiem ,że będą problemy........nie ma bata
    kwestia co jest do roboty, i ile jeszcze z tej ceny utargujesz - ja sobie wyrobilem poglad (moj osobisty, mozna sie zgadzac tudziez nie) ze zadbana 166 w stanie 90 - 95 % idealnym powinna kosztowac w granicach 14-15 tys. ( bo tyle ja bylbym w stanie zaplacic, opinia subiektywna, j/w). biorac pod uwage ze taki samochod w takim stanie trafia sie na sprzedaz raz na dwa lata, to kazde moje ogladanie 166 to jest bilans tego co jest, z tym co trzeba zrobic i podsumowanie - pasi/ nie pasi.

aczkolwiek jezeli przegladasz dzial 166 bartek, to powinienes wiedziec ze kolega ostatnio kupil za 5500 perelke w ktora wlozy nie wiecej jak 3k i ma prawie ideal