Witam. Mam pytanie a konkretnie jak zdemontować tylną tapicerkę aby wymienić głośniki dodam że auto jest 3 drzwiowe
Pozdrawiam
Witam. Mam pytanie a konkretnie jak zdemontować tylną tapicerkę aby wymienić głośniki dodam że auto jest 3 drzwiowe
Pozdrawiam
sporo roboty, trzeba wywalić całą kanapę, odkręcić nakładki na przednich progach. Później odkręcasz "kilka" śrubek, znaczy wkrętów, chyba 4 na jeden boczek. A i jeszcze tylne pasy trzeba odkręcić po bokach, na dole i delikatnie, ale używając siły boczki "wyszarpać"
Pozdro
A czy jeżeli potrzebuję zdemontować popielniczki to muszę też demontować tyle rzeczy ?.
Popielniczki czyli sam wkład czy panel z głośniczkiem?
Zakładam, że to drugie. Da się wyjąć bez demontażu boczków odpowiednio podważając. Nie mam akurat fotek od drugiej strony tego panelu ale kiedyś już to demontowałem.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
W tylnej kanapie 3D nie da się wyjąć całego panelu z popielniczką bez boczka.. przymocowany jest jakoś.. a demontaż boczka jak już się to robiło to sprawnie idzie w 10 minut sztukawiem bo mam aktualnie zdjęte
pranie trwa.. tapicer ma termin dopiero na początku czerwca..
Tak, sam demontaz boczka to szybko idzie. Ale bez zdjecia kanapy nic nie zrobisz.
Kurcze, to chyba jakiegoś mocowania nie było bo udało mi się zdemontować bez zdejmowania boczku.
Ogółem to "gadanie" że nie da się bez zdjęcia kanapy.. bo robiłem kiedyś to bez zdejmowania kanapy.. jest niewygodnie bo trzeba manewrować siedziskiem kanapy i oparciem tak by "uwalniać" boczek w różnych miejscach ale da się..
Aktualnie robię to zawsze z zamontowanym oparciem.. ponieważ na oparciu mam zamontowaną zabudowę car audio z mdf.. która jest defacto niedemontowalna (bo za dużo zachodu z tym) i choćby dziś przed chwilą zdejmowałem boczki i zakładałem z zamontowanym oparciem.. siedzisko zdjąłem dla wygody ale da się też z nim..
Na dniach będę przekładał boczki, ale chyba jednak zdemontuje kanapę bo robiłem to już kilka razy więc wprawa jest.
Czy demontaż nakładek progowych (wewnętrznych) sprawia jakieś trudności?