Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: 2.0 V6 TB vs 3.0 24v V6 - porównanie, wskazówki przed zakupem.

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

no i standard tego forum... zawsze będzie ktoś kto wnosi agresje, poza tym nie bądź pewny że masz gtv dłużej niż ja, no i a w sumie masz, bo ja nie mam gtv tylko spidera, który służy do niedzielnych przejażdżek bez dachu i nie mam żadnego ciśnienia na moc silnika, gdybym miał kupiłbym fiata coupe 20VT z mega możliwościami na tanią moc i też wąchałbyś tylko dym, a że na zlotach nie bywasz to nie wiesz jakie problemy mają inni, bo Twój egzemplarz jest akurat wyjątkowy, trzyma moc i super łatwo lokalizuje się w nim usterki, ale proponuje poczytać choćby ostatnie posty Ligara

moje posty mają na celu jedynie ostrzec młodych i niedoświadczonych ludzi, którzy szukają mocnego auta za 5 tysiecy

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Spider 3.0 V6 12v

Domyślnie

Cytat Napisał fajf Zobacz post
    no i standard tego forum... zawsze będzie ktoś kto wnosi agresje, poza tym nie bądź pewny że masz gtv dłużej niż ja, no i a w sumie masz, bo ja nie mam gtv tylko spidera, który służy do niedzielnych przejażdżek bez dachu i nie mam żadnego ciśnienia na moc silnika, gdybym miał kupiłbym fiata coupe 20VT z mega możliwościami na tanią moc i też wąchałbyś tylko dym, a że na zlotach nie bywasz to nie wiesz jakie problemy mają inni, bo Twój egzemplarz jest akurat wyjątkowy, trzyma moc i super łatwo lokalizuje się w nim usterki, ale proponuje poczytać choćby ostatnie posty Ligara

moje posty mają na celu jedynie ostrzec młodych i niedoświadczonych ludzi, którzy szukają mocnego auta za 5 tysiecy
    Fajf - zgadzam sie w 100% ale wiekszosc tego nie zrozumie.....łącznie z tym ze chyba nie wszyscy wiedza z jakich materiałow, jak jest zbudowany i jaka ma wytrzymalośc blok z wersji 12v....

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał milky Zobacz post
    Skąd takie głupoty wymyśliłeś? Przerobienie TB na 300KM to jest koszt ok 4tys... najlepiej jak piszą Ci co nie mają o tym pojęcia...
    - 1x używane td05h ~400-500zł (pasuje plug&play do gtv tb z początkowych roczników
    - koło kompresora evo3-big 16g + odpowiednia muszla - sprowadzanie z japoni / usa z cłem to jakieś 750zł
    - do tego zestaw naprawczy jakieś 200zł ( turbin mitsubishi nie trzeba wyważać jak się złoży tak samo - każda część w tych turbinach jest wyważana oddzielnie wystarczy złożyć prawidłowo a jak nie to +200zł wyważenie)
    - wydajniejsze wtryski ok 400zł
    - świnka - 630zł + zewnętrzy map aby nie ciągnąć rurki do wewnątrz jakieś 85zł
    Wiesz - ja dawno przestałem być hurraoptymistą, jeśli chodzi o tematykę zakupu i tuningu "trudnych" samochodów. Trudnych raz z powodu dostępności na rynku egzemplarzy do czegokolwiek się nadających, dwa - znalezienia kogoś, kto nie zrobi taaaakich oczu na widok silnika 2.0 V6 TB.
    40 tysięcy złotych to jest dla mnie koszt całkowity zakupu GTV 2.0 TB oraz takiego ogarnięcia tego auta, żebyś się nie zabił na pierwszym zakręcie, wykorzystując owe 300 KM. To nie jest sztuka napakować pod maskę koni mechanicznych. Sztuką jest zrobienie tego tak, żeby było bezpiecznie. Żeby parę razy udało się SKUTECZNIE zahamować z większych prędkości i żeby dało się skręcić bez obawy, że przywitasz ścianę przydrożnego domu. Jeżeli jesteś w stanie za 4 tysiące ogarnąć TB na 300KM, to gratuluję, bo zapewne połowa właścicieli TB marzy o mocy nominalnej, będąc już po wpakowaniu wspomnianych 4 tysięcy w swoje auto.
    TB miałem. 3 różne modele. W czasach takich, że klub Alfaholików jeszcze nawet nie był w powijakach. Wiem, z czym się wiąże eksploatacja tego silnika, jaka jest obecnie podaż pewnych części do tego silnika, jaki jest stan aut, które mienią się być "igłami" w ogłoszeniach. Dobrego GTV 2.0 TB obecnie ze świecą trzeba szukać. I przygotować sobie c.a. 20 tysięcy na taki egzemplarz. Taki, który ma nominalną moc i wszystko w nim jest tak, jak powinno być. A nie drut na drucie. W Wawie jest jeden taki egzemplarz z 2000 roku, który już jest po niby modzie na 300KM (nie wiem czy to są parametry potwierdzone hamownią) w cenie 26 tysięcy. I to tyle z ofert 2.0 TB...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Jest więcej w Wa-wie TB w nominalnej mocy.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Szukam ;)

Domyślnie

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i również chciałbym stać się posiadaczem Alfy Romeo GTV. W związku z tym chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze swojego wymarzonego auta Szukam modelu GTV z silnikem 2.0 V6 Turbo lub 3.0 V6. Roczniki 1999 w górę. Znalazłem na allegro takie oto ogłoszenie: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C33193573.html Auto wygląda na lekko uszkodzone z przodu. Co sądzicie o tej ofercie? Czy warto się nią interesować? Pozdrawiam. Paweł

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

z tego co widziałem bardzo długo już wisi na ogłoszeniach..,z czego wynika ,że raczej jakaś pułapka.Poza tym w tej cenie raczej kupisz gtv z tymi silnikami tzn 2.0V6 i 3,0 V6 ale do dużego remontu....szukaj tak kolo 10tys wtedy będa do mniejszego remontu.... a jak chcesz wsiąść i jeżdzić koło 15 tys..

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Tak naprawdę to żeby kupić takie auto czy każde inne trzeba jechać i obejrzeć. Nic nowego. Czeka cię mnóstwo wyjazdów i kasy wyrzuconej w błoto. Najlepiej pogadaj z kimś na regionalnym niech podjedzie i zobaczy. Zderzak uwalony ma opuszczone ślizgi. Holandia ... mokro...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Szukam ;)

Domyślnie

Rzeczywiście cena tego auta jest mocno zastanawiająca, mimo, że wygląda całkiem nieźle z zewnątrz W każdym razie dziękuję za rady. Może ktoś z regionalnego forum będzie w stanie go obejrzeć. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    166 TB

Domyślnie

TB jest bardziej rozwojowa jeżeli chodzi o modzenie w porównaniu do N/A. Jest w niej tzw soft turbo, które da radę lepiej dmuchnąć, do tego jakiś ECUmaster, większe wtryski itp.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Szukam ;)

Domyślnie

A jak z częściami do silnika V6 turbo? Czy jeśli pojadę sobie do pierwszego lepszego sklepu z częściami samochodowymi to będę w stanie kupić np. kompletny rozrząd, sprzęgło itp.?