Witam.
Mam kolejny problem z moją Alfą. mianowicie raz na skrzyżowaniu chciałem skręcić w prawo i nie mogłem włączyć kierunku. przełącznik działa, blokował się prawidłowo ale nie migały światła. Jak się przyjrzałem dokładniej to się okazało że na desce strzałka się świeciła ciągłym światłem ale nie tak intensywnie jak powinna tylko bardzo słabo. lewy kierunek działał poprawnie. po chwili jednak zaczął działać poprawnie tylko tak jak by szybciej zaczął migać w porównaniu do lewej strony.
Przyjechałem do domu a z racji braku czasu nie robiłem nic. rano na drugi dzień problem znikł. Wieczorem gdy wróciłem do domu problem się pojawił znowu ale bardziej złożony. mianowicie miałem włączone światła mijania i nagle prawa strona przygasła. pierwsza myśl to że żarówka się przepaliła ale okazała się że świeci ale bardzo słabo prawie jak postojówka. włączyłem długie i to samo. lewa strona świeci ok a prawa bardzo słabo. dodatkowo świeci się cała prawa strona kierunków. nie migają tylko się świecą. zgasiłem auto wyciągnąłem kluczyk i okazało się że światła nie zgasły. świeci się cała prawa strona tak jak opisane wyżej. po jakichś 5 minutach zgasło. co ciekawe po odpaleniu problem ponownie wrócił a na desce zapaliły się kontroli od przepalonej żarówki, długie światła ( mimo iż były w tym momencie wyłączone), i prawy kierunek ale kierunek i kontrolka długich świateł świeciły dość słabo. zostawiłem tema do rana. rano wszystko było teoretycznie ok ale przy włączeniu świateł mijania, długich świateł, prawego kierunku, wentylatorów chłodnicy włącza się silniczek regulacji świateł w prawej lampie. prosiłbym o pomoc w tej sprawie bo szczerze nie wiem gdzie szukać problemu.