Oczywiście, że temperatura pokazywana na liczniku jest temperaturą zewnętrzną, przynajmniej w 156 98'
Prosty przykład:
W zimie gdy na dworze jest np. -10*C, a Ty w aucie masz włączone ogrzewanie i masz dajmy na to +25*C, to jaką wtedy na wyświetlaczu widzisz temp.? -10, czy +25 ? Odp: -10*C, bo wyświetlana jest temp. zew.![]()
zgadzam sie sie z kolega nade mną. Z reszta termometr pokazuje przymrozek w postaci (*1)
Ostatnio edytowane przez dejwa1 ; 05-07-2009 o 06:15 Powód: błąd
Panowie mam małe pytanie związane z klimą mam AR 156 1,9 JTD SW z 2002 przed liftem kontrolka od klimy po podpaleniu silnika mruga ok 15 sekund - wyczytałem z instrukcji, że oznacza to usterkę w układzie klimatyzacji. Do czego zmierzam w moim aucie po naciśnięciu tego przycisku o którym cały czas mowa w temacie, który powinien wyświetlać TEMPERATURĘ ZEWNĘTRZNĄ nie reaguje tzn. nie wyświetla mi niczego. Powiedzcie mi czy ten czujnik w lusterku może być uszkodzony i dlatego się tak dzieje czy może jest tego jakaś inna przyczyna. Dodam, że klima działa była diagnozowana i napełniana, układ jest szczelny. Powiedzcie mi jeszcze jak system klimatyzaczji powinien się zachowywać po przekręceniu na pozycję AUTO bo za bardzo nie wiem czy u mnie jest wszystko OK z tym. Jakie jeszcze elementy wchodzą w układ klimatyzacji które powinienem sprawdzić i mogą być związane z mruganiem przez 15 sekund tej kontrolki od klimy.Pozdrawiam.
Do niedawna też mi się tak wydawało, ale co to jest jeżeli w ciepły słoneczny dzień po kilku godzinach postoju otwieram samochód a na wyświetlaczu mam wskazanie +42st a temp powietrza jest ok +22st po przewietrzeniu kabiny i przejechania paru kilometrów wskazania wyświetlacza spada do 25 st czyli pokazuje temperaturę wewnętrzną a nie zewnętrzną, no chyba ze jest jakiś magiczny przycisk do przedłączania wskazań temp wew/zew ? ?
Ostatnio edytowane przez zbynio ; 04-05-2014 o 13:41
To go wymień
Aczkolwiek poczyść połączenia w drzwiach i przy lusterku bo mogą mieć wpływ na odczyt.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka