Witam posiadam AR 156 1.9 JTD 2000r. Ostatnio zauważyłem odpięty przewód i nie wiem gdzie się go wpina. Ktoś pomoże? Gdzie przewód idzie, gdzie go podpiąć?..
![]()
Witam posiadam AR 156 1.9 JTD 2000r. Ostatnio zauważyłem odpięty przewód i nie wiem gdzie się go wpina. Ktoś pomoże? Gdzie przewód idzie, gdzie go podpiąć?..
![]()
Podaj kolory przewodów.
A czy aby przy filtrze paliwa nie masz wypiętej wtyczki?? To może być od czujnika wody w filtrze.
Co do filtra paliwa to dwa wpinane u góry są.. chyba że dochodzi jeszcze jakiś od dołu. Sprawdzę jakie kolory maja przewody jeżeli to jakoś naprowadzi..
A co tam masz za gniazdo widoczne na 2-ej focie przy zaworze zwrotnym na filtrze.
Ten kabel tam nie dochodzi, po prostu jest za krótki.. zdjęcie robione przy okazji zmiany zaworu w pompie paliwa i z filtru paliwa dwa przewody były wyjęte a przy okazji został znaleziony ten przewód i nie wiem co może być pod niego podpięte.. czy jest po prawej stronie silnika jakiś czujnik świec?
A czujnik na termostacie lub egr? Ale to taka zgadywanka.
No właśnie nie ma co zgadywać, myślałem że go ktoś rozpozna i powie do czego to idzie.. ogólnie w okolicy 'wymacałem' gdzie to może być podłączone lecz nic nie znalazłem.. inaczej bym nie zawracał głowy forumowiczom![]()
Kolego - byłem u siebie w aucie i jeżeli jest tak samo (a wg wyglądu wiązki to tak) to przewód ów idzie u mnie do czujnika wstecznego.
I żeli dobrze pamiętam wsteczny to jest czerwony i biały kabel lub czerwony i czerwono-bialy.