Od jakiegoś czasu borykam się z błędem poduszek, a właściwie centralki, błąd 01. Ostatnio postanowiłem się tym zająć i podjechałem do elektryka. 4 godziny grzebali, wyjmowali centralkę, kombinowali i stwierdzili, że nie da się naprawić i trzeba wymienić. Po ponownym podłączeniu dalej błąd, a do tego jeszcze kontrolka pomarańczowa airbagu pasażera zaczęła żyć swoim życiem. Albo migała cały czas, albo gasła itd. A najlepsza akcja odbyła się tego samego dnia wieczorem. Akurat siedziałem i ustawiałem sobie CB gdy nagle wybuch i spalenizna. Po 5 sekundach stan zawałowy odpuścił i na trzeźwo oceniając sytuację stwierdziłem, że wystrzeliły napinacze pasów bezpieczeństwa kierowcy i pasażera. Pierwsza rzecz która mnie intryguje - dlaczego? Przecież napinacze powinny strzelić przy kolizji, a wtedy też strzeliłby pewnie poduszki, tak się na szczęście nie stało.
Czy teraz wymiana obu kompletnych pasów i centralki wystarczy, żeby pozbyć się błędu i wszystko działało jak należy?
+ma ktoś namiar na centralki i napinacze? Centralka nr 60669250 zamienna z 60675876.