Mam pytanie czy lepiej kupić oryginalny filtr Alfa-Lancia-Fiat czy może produkt firmy Knecht?
Mam pytanie czy lepiej kupić oryginalny filtr Alfa-Lancia-Fiat czy może produkt firmy Knecht?
Teraz jestem przed wymianą filtra paliwa i brałem pod uwagę 2 filtry:
Purflux za 230 zł i Ufi za 148. Jest różnica w cenie i zamówiłem dzisiaj UFI. Zastanawiam się czy za ceną rzeczywiście idzie wyższa jakość filtra Purflux. Purflux podobno idzie często na pierwszy montaż i do ASO aut francuskich i Fordów niektórych. Taką informacje uzyskałem od kuzyna pracującego od wielu lat w sklepie motoryzacyjnym.
Dodano po 24 minutes:
Ciekawy artykuł o jakości włoskich filtrów UFI
http://www.motofakty.pl/artykul/ufi-oryginal-w-vag.html
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 08-05-2014 o 15:14 Powód: Dodano
Koledzy a ja mam takie pytanie kupiłem nowy filtr paliwa ufi,i jak nim poruszam to coś lata w środku tak ma być?tzn nie lata luzem po całej puszcze tylko jest luźnetak bardziej na dole filtra.
Chcę go wymienić sam gdzie go znajdę w silniku 1.9 8v?
wypowiem się ponieważ pracuję w branży (Filtron)nie ma sensu wydawać 240 zł na filtr Purflux. Po prostu jest za drogi, ja zmieniłem niedawno (wiadomo na jaki), bo wiem jakie mam wyniki w badaniach porównawczych i mogę Was zapewnić, że spokojnie można go montować. Pytania? pytać !
Dodano po 2 minutes:
acha, to co 'lata' to pływak, a filtr znajdziesz w pobliżu grodzi komory silnika. odkręcasz obejmę odpinasz wiązkę i szybkozłączki, wymieniasz filtr i odpalasz samochódtrochę na początku pokręcisz, bo musi zaciągnąć paliwo
Ostatnio edytowane przez ario ; 08-05-2014 o 19:22 Powód: Dodano
lepeiej by bylo jakby jeszcze przed zalozeniem zalal filtr paliwem
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
po wymianie filtra odkręca się odpowietrznik po czym kilka razy naciska się strat (nie uruchamiając silnika)
ok czyli tym klekotaniem w środku się nie przejmować,filtr na pewno zaleje paliwema tak na marginesie skoro klekocze pływak to jaką on tam pełni funkcję w zasadzie ?
nie ma paliwa to klekocze, później nie będzie.![]()