Witam. Kupiłem fotele do mojej alfy (2,5 V6 z 98') które mają poduchy i podgrzewanie. Moje pytanie brzmi, czy idzie jakoś podłączyć którąś z tych spraw? By działały oczywiście.
Witam. Kupiłem fotele do mojej alfy (2,5 V6 z 98') które mają poduchy i podgrzewanie. Moje pytanie brzmi, czy idzie jakoś podłączyć którąś z tych spraw? By działały oczywiście.
w starych fotelach chyba też miałeś poduchy? co do podgrzewanych foteli nie wiem czy nie trzeba jakiegoś modułu.
Oprócz prądu trzeba by też dodać bezpiecznik na kable do ogrzewania foteli. Poduszek nie da się podłączyć plug&play.
no o bezpiecznikach to raczej każdy w miarę rozgarnięty pomyśli - żeby takie coś zabezpieczyć
ale tak ogólnie skoro ma fotele z matami to jedyny problem to doprowadzić do nich prąd , zrobić jakiś wł/wył , zabezpieczyć bezpiecznikiem
żadnego modułu tutaj nie widzę - bo i po co
no ale ja tam nie wiem - ja się nie znam
ja miałem fotele bez podgrzewania i po zakupie ogrzewanych pod wykładziną znalazłem kable. Możliwe że okablowanie już jest w każdym i wystarczy dać przekaźnik i podłączyć.
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
Owy włącznik i wyłącznik jest oryginalnie. To dobra sprawa jeżeli kable są.
Czyli poduchy już nie są takie P&P?
Jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkichMam jedno proste pytanie, zajrzałem dziś do wnętrzności fotela pasażera w Alfie 156, i zobaczyłem w nim coś takiego, co widać na zdjęciu, i co według mnie na 99% jest matą podgrzewania fotela.
Pytanie, czy to rzeczywiście jest podgrzewanie fotela, a jeśli tak, to jak to ożywić? Spod fotela wychodzi żółta wiązka z dwóch przewodów, na której jest jak byk etykieta "without heating", dalej jest połączenie kostkami i dalsza część wiązki wchodzi w podłogę. Wolę się dopytać co to jest, zanim rozepnę tą kostkę, żeby coś nie wybuchłoPoza tym fotel nie ma włącznika do podgrzewania, ale też nie ma w nim nic co by wymagało elektryki, poduszek itp - chyba że to jakiś czujnik zajęcia fotela przez pasażera do kontrolki pasów. Nie wykluczam, że ktoś w tym fotelu wcześniej grzebał, stąd moje pytanie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
U mnie spirala podgrzewania siedziska wygląda inaczej i fotel fabrycznie ma kwadratowy włącznik pod siedziskiem. Żółta wtyczka to poduchy ta od podgrzewania powinna być biała o ile mnie pamięć nie myli.
Byla 156 2,0 TS,
była 156 2,4 20V
była 156 1,9 16V
jest 159 1,9 16V
była giulietta 2,0 IMOLA
jest giulia 2,0