Witajcie,

To mój pierwszy dzień na forum, więc wypadałoby się przywitać. Od wielu lat jestem miłośnikiem Włoch oraz włoskiego stylu i pałam platoniczną (póki co) miłością do AR. To platoniczne uczucie zamierzam zmaterializować i w okolicach czerwca planuję zakup AR 159 (1.9jtd, 2.4jtd lub 1.8mpi - wszystko zależy od tego, w jakiej wersji znajdę ślicznotkę w dobrym stanie).

Alfa będzie moim trzecim autem. Zaczynałem od Hondy Civic Sedan V gen (a w czasach, kiedy udzielałem się na forum miłośników tego modelu, poczułem zaintrygowanie Alfą - niektórzy użytkownicy rozpływali się nad emocjami jakie oferuje AR 156 i to skłoniło do bliższego przyjrzenia się tej marce ). Moje drugie auto (którym jeżdżę do tej pory) to Seat Cordoba ostatniej generacji (bo projektowana przez Waltera De Silvę i ma pewne smaczki przywodzące na myśl AR156 czy 159 ). Samochodzik ospały i przez to nudny, ale gdy patrzę na jego tyłeczek, który przywodzi na myśl AR, to jakoś mi lepiej.

Postanowiłem, że trzecim autem będzie AR 159. Mam nadzieję, że zadziała tu zasada do trzech razy sztuka i pozostanę wierny tej właśnie marce.

Wierzę też, że będę aktywnym uczestnikiem forum. Tym bardziej, że po wielu latach przerwy, to będzie pierwsze forum, na którym zamierzam się udzielać.

Pozdrawiam,
Arek