Cześć,

Po forum buszuję od jakiegoś czasu, a dopiero teraz przyszło mi do głowy się przywitać. Macham zatem ręką przyjaźnie i w skrócie mówię, co mnie tu przygnało.

Chcę kupić samochód. Przyjąłem wobec niego pewne kryteria, ale nie mogłem doszukać się modelu, który chwyciłby mnie za serce. Po tłuczeniu głową w ścianę przez nieokreśloną liczbę tygodni pewnego dnia przypomniałem sobie, co Top Gear sądzi na temat Alfy Romeo. Zainspirowało mnie to do zmodyfikowania założeń - nigdy wcześniej nie brałem pod uwagę włoskich produkcji. Przefiltrowałem oferty na nowo i moim oczom ukazała się przedliftowa 147. Momentalnie się zakochałem. Nie da się tego inaczej określić - po prostu chwyciła mnie za serce i nie potrafię myśleć o żadnej innej maszynie.

Szukam zatem obsesyjnie specyfikacji, którą wymarzyłem sobie w drodze gruntownego researchu: rocznik 2004, diesel 140KM, karoseria 2/3 i lakier jakikolwiek poza srebrnym. Wydawać by się mogło, że wiedząc czego chcę i mając względnie spore pole do manewru, szybko coś znajdę?

No nie do końca... Takie egzemplarze trafiają się sporadycznie, a jeśli ktoryś wydaje się wart bliższych oględzin, natrafiam na problemy logistyczne i ucieka on z rynku.

Na razie pogrążam się w rozpaczy, ponieważ posiadanie wymarzonej 147-ki wydaje się oddalać, zamiast zbliżać. Niemniej mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona Alfistów w mniej wirtualnej, a bardziej fizycznej formie. Trzymajcie kciuki!

Dawid