Jeśli 3k pln Cię nie przeraża za dodanie podgrzewania, to poczekaj i kup po prostu fotele z podgrzewaniem... nie trafiają się jeszcze rzadko, ale to kwestia czasu - na pewno na allegro pojawią się takie fotele, tylko trzeba obserwować. Mnie takie rozwiązania z "wycinankami" i dokładaniem takich elementów nie przekonują jakoś...
BTW, widzę, że ktoś odkopał jeden z moich pierwszych postów na tym forum, jeszcze z czasów poprzedniej Alfy
Teraz już wiem trochę więcej i na niektóre mogę sobie sam odpowiedzieć (może komuś się przyda):
1. relingi teoretycznie da się założyć, ale w praktyce nadwozie do relingów jest do nich fabrycznie przystosowane - są zamontowane specjalne wzmocnienia w karoserii. W praktyce więc można zrobić dziury i założyć relingi pod warunkiem, że nie chciało by się na tych relingach nic przewozić. W przeciwnym wypadku można sobie narobić niezłej szkody. Jednym słowem, jak na moje oko nie warto!
2. z czujnikami tak jak napisał Bera5, ja wtedy założyłem za 100pln nieoryginalne, teraz mam fabryczne na tył i powiem szczerze, że lepsze były te niefabryczne. Poza minusem w postaci zewnętrznego, niewielkiego wyświetlacza pokazywały odległość jak i stronę z której jest przeszkoda, a do tego miały lepszą tolerancję na odległość, w sensie akceptowały przeszkodę nie piszcząc sygnałem ciągłym nawet do 30cm, a nie tak jak fabryczne do około 0,5m co jest jak dla mnie zbyt dużą odległością... słowem - znów nie warto, lepiej założyć nieoryginalne z ładnym wyświetlaczem (są takie) jak ktoś nie ma fabrycznych.
3. da się to zrobić, tak jak napisał Bera 5, kwestia podciągnięcia odpowiedniej wiązki
4. tego się zrobić nie da, ta opcja jest fabrycznie dostępna w Brerach/Spiderach, w 159 niestety trzeba składać ręcznie
Chociaż zastanawia mnie, czy nie dało by się wyciąć tego gdzieś z oprogramowania Brery/Spidera właśnie i wszczepić do oprogramowania 159... ale tu już by trzeba pytać jakiegoś super magika od programowania body komputera.