Lalka wysprzątana, umyta i zaraz wjeżdza do garażu na porcję wosku![]()
Lalka wysprzątana, umyta i zaraz wjeżdza do garażu na porcję wosku![]()
Dziś z racji pogody praca w garażu była:
- wymiana oleju plus filtr oraz filtr powietrza;
- czyszczenie przepływki i przewodów doltu - wytarcie z oleju;
- wymiana zaworu overboost - przeładowywało turbo - jest poprawa ale nadal za duże ciśnienie daje 100-150 mbar powyżej oczekiwanego;
- wymiana filtra kabinowego.
Co do wymiany oleju - robiłem ją sam 3 raz ale tym razem podczas spuszczania starego odkręciłem również przewody od chłodnicy
olejowej ponieważ w normalny sposób (korkiem) olej z niej nie spłynie. Było jeszcze ok 0,5 l. Efekt - nawet po kilkukilometrowej przejażdżce (ostrej) olej na bagnecie jest czysty. Podczas wymian w serwisie i poprzednich osobistych zaraz po uruchomieniu olej już był brazowy.
Pozdr.
Dla 147 kupiłem zimowe oponki "Michelin" z felgami "Zendera" 15"(w bardzo,bardzo dobrej cenie)
![]()
PORSCHE CAYENNE S 4.8 385KMMITO 1.4 LPG 78KM NERO ETNA
ALFA TO WIĘCEJ NIŻ AUTO.....TO PASJA
HISTORIA 159 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...adalberto.html
HISTORIA MITO http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...nero_mito.html
Ja dziś wymieniłem uszczelkę od strony kierowcy tą co na karoserii jest ponieważ przy progu była stara cała poszarpana i dziurawa od razu efekt, ponadto umyłem Belle całą plus wysikałem wnętrze plakiem, wyczyściłem wszystkie styki od głośników w drzwiach bo z biegiem czasu się zbiera nalot i potem głośnik słabiej łączy, umyte szyby z zew jak i wew, felgi zrobione na błysk i opony także;-):-)![]()
Bella ogarnięta, umyta, nawoskowana, odkurzona itp
![]()
Wymieniłem olej w skrzyni biegów![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Cześć a ja w swojej belli od kilku dni sprawiam wielką "przyjemność"
Nowy rozrząd +plus pompa wody oczywiście ,nowe sprzęgło (dwu mas na szczęście był ok )regeneracji pompy wysokiego ciśnienia .czyszczenie Egr no i myślę że po tych zabiegach pośmigam jakiś czas spokojnie .choć budżet sporo okroi.![]()
Umyłem po rozbitych tysiącach owadów na zderzaku i masce![]()
Dziś wymieniłem ramki od tablic rejestracyjnych, polecam są bardzo elastyczne i wyglądają zajefajnie.....;-)![]()