Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Klimatyzacja przegląd

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

A ja nie polecam kupowania jakichkolwiek usług motoryzacyjnych na serwisach typu grupon...

Szczerze to żaden z moich znajomych nie był zadowolony, czy to z przeglądu okresowego, serwisu klimy, prania tapicerki, wymiany opon...
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Rowerzysta Avatar Cariss
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Jest AR 159, 1,9 JTDm 8V, była AR 156, 1,6 TS, była AR 146 1,7 boxer

Domyślnie

Ja właśnie skorzystałam z grouponu z Andycar jeśli chodzi o przegląd klimatyzacji. Z nich akurat byłam zadowolona. Umówiłam się na daną godzinę, nic nie marudzili, zrobili pełny przegląd, ozonowanie, nabicie i wszystko było ok. Natomiast wcześniej wykupiłam kupon na Gumis w Krakowie, też przez groupon, i tu niestety się mocno wkurzyłam. Po moim przyjeździe gość mi powiedział, że w tym kuponie nie ma połowę rzeczy, a jak wyraziłam moją opinię na jego temat to mi powiedział, żebym miała pretensję do grouponu, nie jego. Więc zrwóciłam ten kupon, bez problemów mi oddali pieniądze, i przed wykupieniem nowego zadzwoniłam do Andycar się dopytać. Widocznie z grouponem to też jest tak, że zależy, na jaki warsztat się trafi. Różnie bywa ...

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał Cariss Zobacz post
    Natomiast wcześniej wykupiłam kupon na Gumis w Krakowie, też przez groupon, i tu niestety się mocno wkurzyłam. Po moim przyjeździe gość mi powiedział, że w tym kuponie nie ma połowę rzeczy, a jak wyraziłam moją opinię na jego temat to mi powiedział, żebym miała pretensję do grouponu, nie jego.
    Z którym Gumisiem rozmawiałaś? (w sensie lokalizacji) I tak z czystej ciekawości - w której opcji nie było połowy rzeczy?

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Z którym Gumisiem rozmawiałaś? (w sensie lokalizacji) I tak z czystej ciekawości - w której opcji nie było połowy rzeczy?
    Z tym na ul. Bajecznej (a właściwie od Ofiar Dąbia). I połowy rzeczy nie było w tej najdroższej wersji! Poza tym jak pisałam, pan bardzo nieuprzejmy, zasłaniał się grouponem twierdząc, że on wcale nie chce w tym uczestniczyć a go zmuszają, proponował mi dopłatę o jakieś 80zł, by wszystko mieć. Więc powiedziałam mu swoje zdanie i poszłam gdzie indziej. Nie polecam! Nie wiem, jak w inynch ich lokalizacjach, ja się zraziłam.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał Cariss Zobacz post
    Z tym na ul. Bajecznej (a właściwie od Ofiar Dąbia).
    No to niemiłe zaskoczenie, bo tam akurat przechowuję i wymieniam opony, na felgi też mi dał dobrą cenę i nie było powodu do narzekań, a wizyty w porównaniu z innymi punktami tego typu zawsze wspominałem przyjemnie.
    Z drugiej strony groupon już sprzedawał różne dziwne oferty na dziwnych warunkach, więc pewnie prawda gdzieś pośrodku leży.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Z drugiej strony groupon już sprzedawał różne dziwne oferty na dziwnych warunkach, więc pewnie prawda gdzieś pośrodku leży.
    Pewnie tak. Wiadomo, różnie bywa. Ale taką samą ofertę wykupiłam na grouponie do Andycar i tam nie było żadnych problemów. Może bez grouponu jakbym do niego pojechała to bym też była zadowolona

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Jutro jadę z AR V6 do nieznanego mi serwisu klimy, zobaczę jak się sprawią. W ciągu nocy uciekł cały czynnik po nabiciu ! Przed napełnieniem podobno nie było nieszczelności.

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

No więc już po operacji.
    Udałem się do nieznanej mi firmy naprawiaajcej klimatyzację ( czynnik uciekł za 1.5 dnia po nabiciu )
    Zakład mieści się w Krakowie przy ul. S. Wysockiej 9. Znalezienie wycieku często jest trudne i tak było w moim przypadku. Zakład posiada możliwości regeneracji przewodów klimatyzacyjnych na miejscu ( naprawa złącz metalowo gumowych, w tym "spawanie" aluminium. Cała oparacja trwała u mnie ponad pięć godzin ale zakończyła sie pełnym sukcesem. Po znalezieniu nieszczelności na łączu aluminium i gumy i naprawie, podczas próby szczelności ujawniła się dziura w rurce aluminiowej na zakręcie kolanka, ponowny demontaż i naprawa. Wszystko skończyło się dobrze i klima działa.
    Myślę, że mogę polecić ten zakład.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Huber
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 SW FL 1,9JTD 16V

Domyślnie

Dużo z Ciebie zdarli?

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Qrvich Zobacz post
    Dużo z Ciebie zdarli?
    Nie licząc czynnika czyli klasycznego nabicia klimy od zera, prób szczelności to za pieć godzin roboty wyszło znośnie.