Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: czy jest sens lac Pb98?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

pamietajcie ze na Shellu od poniedzialku do piątku, od 7:00 do 8:00 rano jest V power Nitro+ Diesel w cenie zwyklego
    wiec w tym momencie mozna sobie odpuscic dywagacje i lać lepsze za cene gorszego, tylko pytanie czy pod stacją nie ma jednej beczki z ropą i po prostu rozne ceny przy dystrybutorach

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    pamietajcie ze na Shellu od poniedzialku do piątku, od 7:00 do 8:00 rano jest V power Nitro+ Diesel w cenie zwyklego
    wiec w tym momencie mozna sobie odpuscic dywagacje i lać lepsze za cene gorszego, tylko pytanie czy pod stacją nie ma jednej beczki z ropą i po prostu rozne ceny przy dystrybutorach
    Dotyczy tylko ropy ?
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

niestety dla niektorych, dotyczy tylko ropy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

Nigdzie nie mogę znaleźć o tej akcji promocyjnej informacji.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Cytat Napisał piotrek_inf Zobacz post
    Nigdzie nie mogę znaleźć o tej akcji promocyjnej informacji.
    no ja nie szukalem, po prostu tankowalem w srode zeszłą przed wyjazdem o 7:15 i patrze ze place zamiast 300+ to 240zl za ~55 litrow
    wiec z mordą ze nie chcialem "rabatu z punktow" bo zbieram na resoraki dla dziecka a Pani mi mowi ze tak teraz mają, VPN+ w cenie zwyklej ale tylko od 7:00 do 8:00

przynajmniej w Zielonej, nie wiem czy ogolnopolska akcja, oby

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

...albo spore obniżki na stacjach lotos w dniu jakichś rajdów sponsorowanych przez tą marke, najczęściej w soboty. Ostatnio nowo poznany kolega, były pracownik stacji ''Lotos'' wypowiedział się na temat paliw. Generalnie bardzo poleca lać lepsze paliwko w okresie zimowym, odnośnie innych pór roku według jego wiedzy jest to bez różnicy.
    A propo shella w moim mieście: w zimie fabia mojej matki zalana benzyną 95 zamarzła przy -17, i czekała do -10 aż odpali. a moje 1.9 jtdm paliło wtedy na dotyk

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał taczka464 Zobacz post
    A propo shella w moim mieście: w zimie fabia mojej matki zalana benzyną 95 zamarzła przy -17, i czekała do -10 aż odpali. a moje 1.9 jtdm paliło wtedy na dotyk
    To musiała być sama woda w tej benzynie. Temperatura krzepnięcia benzyny to okolice -150°C (porównując do ok. -20 czy -40 °C dla różnych ON widać znaaaaaczącą różnicę). Nie uwierzę, że (nawet chrzczona) benzyna mogła zamarznąć. Przyczyna musiała być gdzie indziej.

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

To, że nie ma różnicy pomiędzy paliwami w Polsce i Niemczech można sobie odłożyć na półkę "science fiction"

A co do zalewania 95 czy 98 to według tego artykułu, który jest stronę wcześniej to teoretycznie do 159'ek, które teoretycznie mają czujnik spalania stukowego teoretycznie jest sens zalewania PB98 bo, jednak jakiś przyrost można uzyskać... To tyle jeśli chodzi o teorię
    A w praktyce jeżeli ktoś nie odczuwa różnicy pomiędzy 95 a 98 to albo leje to samo paliwo, albo nie potrafi tego odczuć, bo różnica jest jak i w kulturze pracy silnika tak i w spalaniu.

Od siebie jeszcze dodam przypadek brata...
    Otóż, zwykle tankował na stacji "Jet", bo było blisko i po drodze. W pewnym momencie w sumie przypadkowo zatankował na Shell'u...
    Różnica po w zasięgu między paliwami wyniosła około 150km więc doszedł do wniosków, że albo coś mu się w aucie poprawiło, albo paliwo z markowych stacji jest lepsze.
    Wybrał drugą opcję i już teraz tankuje tylko i wyłącznie na markowych stacjach i to wam polecam.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Ja zauwazylem tylko mniejsze spalanie l/100km, wiec roznica w tankowaniu sie oddaje w spalaniu, do tego lepiej to pali na zimnym i tyle. Ja leje praktycznie tylko 98, a teraz w weekendy ciagle jest promocja -19gr/l na 98 i wtedy to wychodzi tylko 1-2gr drozej od normalnej 95, jako, ze u mnie jest duzo stacji to potem na kazdej jest taka promocja ;d

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

fakt, była głęboka rezerwa (zasięg około 40km) i zastanawiam się czy to nie był syf zaciągnięty przez filtr,a w nim mogło być wszystko. Bądź co bądź taka sytuacja miała miejsce, a po delikatnym odpuszczeniu mrozu samochód zapalił bezproblemowo i jeździ po dziś dzień.