Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Czy jest sens robić?

kilu
    Gość

Domyślnie Czy jest sens robić?

Miałem dzisiaj niezlego dzwona. Moja wina ewidentnie. Zobaczcie zdjęcie, czy jest sens robic? Jakie przybliżone koszta.... Jak już robić to chyba przód po lifcie. Podłużnice po pierwszych oględzinach chyba ok

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Wink

Cytat Napisał kilu Zobacz post
    Miałem dzisiaj niezlego dzwona. Moja wina ewidentnie. Zobaczcie zdjęcie, czy jest sens robic? Jakie przybliżone koszta.... Jak już robić to chyba przód po lifcie. Podłużnice po pierwszych oględzinach chyba ok
    Jeśli podłużnice całe to myślę że warto.Tylko nie oszpecaj ją tym przodem po lifcie
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

KUBAS
    Gość

Domyślnie

Oj kilu kilu co żeś Ty uczynił ;/
    Na moje oko troszkę to Cie wyniesie, zapewne aby fartuchy ponaciągać to na rame trzeba wstawić auto no chyba że starymi dobrymi sposobami, łańcuch do ''drzewa'' i naciągać, ale tu ryzyko że coś możesz uszkodzić przy okazji Pojeżdzij po jakiś warsztatach i podpytaj się jakie by były mniej więcej koszty naprawy, częsci to pozostaje Ci allegro
    Wtedy sam będziesz wiedział czy opłaca sie robić czy też na części pozostawić i kupić drugą

Użytkownik Alfa i Omega Avatar K@rdi4N
    Mieszka w
    Boguchwałowice
    Auto
    Była 156 2.0 1998r, obecnie 156 SW FL 1.9JTD 150km

Domyślnie

Ale narobiles ;/ Pewnie kilka tys bedzie trzeba wylozyc ;/

Na pocieszenie http://www.youtube.com/watch?v=GQWGI...eature=related obejrzyj filmik i zobacz co zostalo z BMW na koncu ;D

Sory za brak polskich znakow ale cos mi sie poprzestawialo ;/

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Prawa strona chyba jest ok więc po co chcesz zakładac przód po lifcie ?? Żeby sobie jeszcze więcej kosztów narobic ?
    Według mnei wcale nie wyjdzie aż tak drogo . Części na allegro , w takim samym kolorze da się kupic naprawdę tanio .Znajdz tylko jakiegos fachmana co to poskłąda i będzie git .

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie

moim zdaniem koszt czesci (nie tylko blacharka zewnetrzna, ale i masa plastyków i innych pierdól)1500 - 2000 zł + robocizna + ewentualne lakierowanie jak nie kupisz pod kolor.wiec 3000 zł na gotowo mysle realne.

jesli koszty wyszły by na takim poziomie i zechcesz to auto naprawic aby posmigac kilka lat to osobiscie szukałbym anglika pod kolor i najlepiej z takim samym silnikiem Alfa nie raz jeszcze bedzie domagać sie inwestycji wiec w perspektywie czasu wyjdzie ci taniej. ja bym tak zrobił bo wpakowałem w to auto juz wiecej niż bym kupił angola, no ale człowiek mądry po szkodzie.chyba ze nie masz warunków trzymac dawcy....

Prezess
    Gość

Domyślnie

Kup Angola. Taka moja propozycja. A kasy z ubezpieczenia nie ma ;P ?

Użytkownik Romeo Avatar Pfourul
    Mieszka w
    Katowice, śląskie, Poland
    Auto
    156 2.5 V6 R(etarded)-System

Domyślnie

Musisz się liczyć ze w czasie naprawy mogą pojawić się komplikacje, ja odebrałem auto z warsztatu tydzień temu bo przywaliłem w drzewo, początkowo naprawa miała wyjść 5tys zl (robocizna + cześć), a okazało się ze jeszcze to jest uszkodzone, to pęknięte to trzeba sprowadzić i chyba auto mnie wyszło jakieś 9tys zl (bo nawet nie mam ochoty liczyć tego dokładnie). Najlepiej na chłodno sobie policz ile to cie będzie kosztować, później sprawdź ile dostaniesz za niego w tym stanie, a później ile jakbyś sprzedał go na części.

<< Like it!

>2000
    o.O

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Wili
    Mieszka w
    LeGnIcA
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS 155KM 1999r. + LPG Stag, AR 146 1,6 boxer 1995r. + LPG

Domyślnie

To się wyklepie

A tak poważnie mówiąc to na twoim miejscu bym ją zrobił Albo kup anglika w kolorze i zajebiście na tym wyjdziesz. Albo jedź na giełde po części, jest ich mnustwo za dobrą cene lub internet. Karoserie szukaj w kolorze, jest tego troche i sporo zaoszczedzisz na lakierniku.
    Jakbyś nie mógł znaleść części, napisz na priva, mam parę swoich punktów to Ci pomoge.

pozdrawiam.

kilu
    Gość

Domyślnie

Dzięki chlopaki za rady. Dzisiaj będzie u mnie fachura, powie co da się z tym zrobić. Jeśli zapadnie decyzja o robieniu będziemy brać dawce z Brytanii.
    Później odpisze co i jak.