Ferodo i Brembo mowi samo za siebie. Sam teraz bede robic hamulce z przodu to klocki kupie Ferodo, ale tarcze chyba Mikody. Nie jestem przekonany co do tarcz, ale slyszalem dobre opinie, wiec moze bedzie wszystko ok![]()
Ferodo i Brembo mowi samo za siebie. Sam teraz bede robic hamulce z przodu to klocki kupie Ferodo, ale tarcze chyba Mikody. Nie jestem przekonany co do tarcz, ale slyszalem dobre opinie, wiec moze bedzie wszystko ok![]()
Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
Nie zabijaj robaczka
Mógł by mi ktoś podać wymiary tarcz hamulcowych do mojej alfy 155 2,5 TD 1994?? Tyle o tym przeczytałem i zgłupiałem, i jeszcze jedno pytanie mam w swojej alfie tarcze wentylowane a te z linku podanego prze zemnie wcześniej są nie wentylowane i wydaje mi sie ze nie będą pasowały.
http://ekatalog.intercars.com.pl/ wentylowane na nie wentylowane i w druga strone wiadomo ze nie beda posawać.
Kolego ten link co podałeś to jest komplet na tył. Średnica tarcz jest następująca:
- tylne tarcze 240mm (te same co w cinquecento
- przednie dla wersji 1,5 1,7 1,8 2,0 2,0TD chyba 258mm (dokładnie nie wiem)
- przednie dla Q4 2,5 V6 i 2,5 TD mają 284mm. (w tych wersjach felgi 14' się nie mieszczą)
Nie wiem tylko jak jest z 2,0 16V.