Jesli reszta działała to może być slawe ja tak mam. Ale jeśli sterowanie zamka było uszkodzone to trzeba dać mastera. Aczkolwiek najwyżej nie działało by Ci zamykanie z tego zamka całego auta po wcisnieciu bolca i tyle.
Jesli reszta działała to może być slawe ja tak mam. Ale jeśli sterowanie zamka było uszkodzone to trzeba dać mastera. Aczkolwiek najwyżej nie działało by Ci zamykanie z tego zamka całego auta po wcisnieciu bolca i tyle.
A orientujesz się jak wziąć mastera?
wysłano z domowego tripoda
Wpiąć
wysłano z domowego tripoda
Na razie nie martw się masterem zrób pomiary i później będziemy się martwić. 99% awarii org zamka to upalony silniczek a sterowanie (otwarty , zamkniety po przekręceniu kluczyka) jest sprawny i nie trzeba kombinować,
Nie wiem kolego jak jest z masterem kolega na forum taki zakładal może Ci podpowie. Ja mam slave. Ale tak jak kolega pisze najpierw rozbierz i oblukaj.
Moze ktos pomoze, zamontowalem wszystkie silownik slave i jeden master, wszedzie i tak po 2 przewody. Jeden zolto-czarny i jeden zielono-zolty, byly obok siebie. Zamki wszystkie sie zamykaja i otwieraja 7 razy. Auto jest zamkniete, kiedy probuje otworzyc to znowu 7 razy to samo i sa zamkniete. Moze zle podlaczylem te przewody ?
Cześć, dziwny przypadek... Na początku siłownik master podłącz jak slave(tylko 2 przewody) i sprawdź jak działa(z pilota). jeśli to nie pomoże to problem zapewne jest głębszy i dotyczy sterownika centralnego zamka( pod 3 światłem stopu lub przekaźnika żółtego pod ICS) dwa ostatnie przypadki najlepiej sprawdzić przez podmianę na sprawny. na początek zrób z mastera slave i zobaczymy co bezie, pozdrawiam i powodzenia!!!
Mam zrobiony z mastera slave, nie dziala mi pilot wiec tylko moge zamkiem krecic. Przekaznik jest delikatnie zasniedzialy ale wyczyscilem go, jutro podjade na szrot wymienie i zobacze czy to pomoze. W przednim zamku sa wgl 2 wtyczki. A jak podlaczyc mam mastera oprocz tych dwoch przewodow to nie wiem![]()
Najlepiej rozwiązaniem jest aby sterowanie otwarty zamknięty było realizowane ze starego zamka a ryglowanie z nowego siłownika wtedy nie ma problemów. Podłączenie siłownika master bezpośrednio do instalacji alfy to spory problem (myślę tu oczywiście o 5 przewodach)
Dokładnie jak piotrek pisze. Ja tak zrobiłem podłączyłem slave tylko do kabli sterujących i nie mam żadnego problemu. Jeden z kolegów podłaczył mastera podobno ale nie wiem czy kompletnie czy też tylko sterowanie plus minus i tak stary zamek nadal steruje resztą wtyczka zostaje w starym siłowniku wycinasz tylko dwa kable od sterowania.
Więc tak mam to podłączone, jak na zapożyczonym zdjęciu:
W zamku mam dwie kostki, ta u góry jak ją odłącze to wtedy sygnał się nieprzesyła do innych siłowników. Znaczy się nic nie reaguje oprócz tego zamka.
W tej kostce na dole mam to podłączone dokładnie tak jak na zdjecie. Te 3 kable są wolne.
Problem jest taki, że wszystkie drzwi się zamykają po przekreceniu zamka i od razu otwierają, i tak równo 7 razy. Są zamknietę, gdy próbuję otworzyć to zamek znowu 7 razy świruję, po czym okazuje się że dalej zamknietę, ale gdy za 3 razem przekręce to tylko te drzwi się otwierają.
Pilot mi nie działachyba rozkodowany, świeci tylko czerwona dioda.
Nie mam pomysłu, jutro podmienię ten przekaźnik, może to on jest walnięty.. Nie wiem, wszystkie siłowniki wymienione i drugi dzień bez boczków jeżdze :p
Ostatnio edytowane przez Bart Shelby ; 25-05-2014 o 15:49