Nie myl krańcówki otwarcia drzwi z krańcówką otwarcia zamka (czyli dzyndzel w górze)
Nie myl krańcówki otwarcia drzwi z krańcówką otwarcia zamka (czyli dzyndzel w górze)
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
no tak rozchodzi się o krańówkę w zamku. No przeszperałem i podobno gdyby to było przyczyną to właśnie na desce miałbym jakieś drzwi otwarte czy bagażnik a zamek działałby tak że się zamyka i otwiera i pozostaje otwarty. A u mnie jest tak ze się zamyka/otwiera/zamyka x7 i pozostaje zamkniety. I otworzyc się go już nie da chyba że po przekreceniu kluczyka :/
Panowie a nie jest to przypadkiem problem ze slaba masa?
Czesc, to sprawdz miernikiem napiecie na kablach i zobaczymy jakie beda wartosci ale sytuacja jest dziwna przyznaje...
Piotrek Ty montowałeś we wszystkich zamkach ja? I podlączałeś wszystko przez slave'a nawet u kieorwcy? Do czarno-zoltego i zielono-szarego ? Ze do czaro/zoltego zeilony kabelek od slava a do drugiego niebieski. Masz może jakieś fotki ? Ja już nie wiem nie mam pojecia.
Dzisiaj bylem na egzaminerze. gościu takich cudów co ja mam to nie widział. Moze to ten walniety przekaźnik. ale wymieniłęm na szrocie a tam dalej to samo.
To wszystkie zdjęcia które mam. Faktycznie z przodu mam podłączone jako slave a kolory tak jak napisałeś. Jak dla mnie to problem z centralka centralnego zamka (pod 3 światłem stopu)
Ostatnio edytowane przez piotrek1110 ; 28-05-2014 o 18:22
dzięki za fotki u mnie wygląda to podobnie, rozbierałem tą centralkę, z wyglądu wszystko ładnie wygląda, gdy ją podmienię to pilot nie będzie działał co? A może nadal coś nie tak z przekaźnikiem za ics'em. Ścieżka i luty z tyłu są troszkę zaśniedziałe.. Może zrobie zdjecie i ktoś to oceni
Zrób foto. Mój przekaznik też był nieciekawy ale działa.
wysłano z domowego tripoda
Jeśli podmienisz zieloną centralkę to twoje piloty nie będą działać( muszą być z tego samego auta piloty i centralka. Zawsze możesz założyć uniwersalny sterownik, jest chyba nawet porada Marka w dziale zrób to sam
Jest i jeśli ją swojego centrala nie ogarne to założe uni i spokój. Jest tyle pierdoł wpływających na poprawne działanie centralnego że można doktorat napisać;/
wysłano z domowego tripoda