Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Wasze opinie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Możesz atakować dealerów o (nówki, bez rejestracji) 170-tki z 2013 roku za ok. 77 kzł. Sprawdź na stock.alfaromeo.pl i ew. podzwoń po dealerach w swojej okolicy, może komuś coś na placu zalega. No i zawsze można polować na demówkę, ale te z 2013 w dużej mierze już poszły.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.4 MA, Opel Insignia 2.0D

Domyślnie

Cytat Napisał polibud Zobacz post
    To też jest jakiś pomysł, ale ja zmieniam auta 1 na 10lat więc strasznie kusi mnie ten mocniejszy motor, bo pewnie ma zupełne inne osiągi niż 120 konny. Co prawda żona posiada teraz demona o mocy 60Km, ale sami wiecie jak to jest,niby 120 to dwukrotnie więcej, ale ja nie zmieniam za często samochodów, więc jeśli kupię 120 koni, to mocniejsze auto będę miał pewnie w 2025r
    Miałem ten sam problem (kupiłem auto z zamiarem użytkowania 8-10 lat). Aby ocenić różnicę trzeba pójść do dealerów i znaleźć takich co mają wersję 120KM i 170KM, jazda próbna i jest porównanie. Będzie wprawdzie ciężko znaleźć Giuliettę 1.4 120KM na jazdę próbną, ale można spróbować jazdy z tym samym silnikiem Fiatem Bravo (oczywiście oceniając wyłącznie silnik dla porównania w kwestii przyśpieszania i elastyczności, bo reszta jest inna w Julce). Na plus dla mnie jest również to, że obie wersje 120KM i 170KM można zagazować bez problemu za około 4tys. zł, co może być ważne gdyby zmienił się profil użytkowania (duże przebiegi).
    Co do samego auta, mój kolega po przejechaniu się moją Giuliettą powiedzial, że dawno już nie jechał tak fajnym autem, które tak fajnie przyśpiesza i świetnie się prowadzi (układ kierowniczy, hamulce, zawieszenie) - oczywiście w trybie Dynamic. A niezła z niego maruda i strasznie wymagający ...

Użytkownik Embrion
    Auto
    Jeszcze nie Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Możesz atakować dealerów o (nówki, bez rejestracji) 170-tki z 2013 roku za ok. 77 kzł. Sprawdź na stock.alfaromeo.pl i ew. podzwoń po dealerach w swojej okolicy, może komuś coś na placu zalega. No i zawsze można polować na demówkę, ale te z 2013 w dużej mierze już poszły.
    O nowym raczej nie myślałem. Chodzi mi po głowie rocznik 2011,12, ostatnio na otomoto był taki(nie wklejam linka,co prawda aukcja się już zakończyła, ale nie wiem czy wolnow kolorze białym, ładniutki za nieco ponad 50 000zł. Autko wyglądało świetnie i cena praktycznie połowa nowego a przebieg jeśli dobrze pamiętam około 50 000km, więc myślę spokojnie 100 000 jeszcze powinien zrobić (przebieg roczny około 15 000, więc wychodzi jakieś 7 lat)

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

To też jest jakiś pomysł, ale ja zmieniam auta 1 na 10lat więc strasznie kusi mnie ten mocniejszy motor, bo pewnie ma zupełne inne osiągi niż 120 konny. Co prawda żona posiada teraz demona o mocy 60Km, ale sami wiecie jak to jest,niby 120 to dwukrotnie więcej, ale ja nie zmieniam za często samochodów, więc jeśli kupię 120 koni, to mocniejsze auto będę miał pewnie w 2025r
    strasznie jest żyć z pespektywą 4-5 aut na całe życie, tak pacze w swoje papiery i od 2008 przemieliłem 5 sztuk i właśnie teraz od dwóch tygodni 6 tą, i musze powiedzieć że żaden mi rwa marynara nie pasował.....
    może i lepiej zakupić jedną na 10 lat ale to musiało by być coś z 200hp cichutkie, wygodne, ekonomiczne, elastyczne, fajne, sportowe ale i praktyczne, hatchback ale i jak trzeba 2 razy w roku żeby sie w kombi przekształciło, do miasta ale głównie na trasę, czarne ale od czasu do czasu czerwone.....
    ot nie ma takiego auta niestety jeszcze,,,,,
    właśnie przyszedł mi do głowy pomysł żeby takie coś zbudować made in poland, może elektryczne bo spalinówka juz jest passe... coś w rodzju tesli ale żeby akumulatory starczały na 1000km a ładownaie z gniazdka trwało 0,5 godz....
    eh..... nic nie piłem a takie mam fajne pomysły z wieczora....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

jjokocha, kupujesz kiepskie samochody, to tak się to potem kończy . Ja od 2006 roku przemieliłem 4 samochody i to tylko dlatego, że jeden miał szkodę całkowitą .

Dodano po 5 minutes:

W tej cenie jest nowy Swift (wiem że ciężko je porównywać, ale akurat tym autem sporo jeździłem i jest niezniszczalne)
    Podłoga w bagażniku też?
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 29-05-2014 o 12:00 Powód: Dodano
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Embrion
    Auto
    Jeszcze nie Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    jjokocha, kupujesz kiepskie samochody, to tak się to potem kończy . Ja od 2006 roku przemieliłem 4 samochody i to tylko dlatego, że jeden miał szkodę całkowitą .

Dodano po 5 minutes:

Podłoga w bagażniku też?
    Tam nie ma bagażnika

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

O nowym raczej nie myślałem. Chodzi mi po głowie rocznik 2011,12, ostatnio na otomoto był taki(nie wklejam linka,co prawda aukcja się już zakończyła, ale nie wiem czy wolnow kolorze białym, ładniutki za nieco ponad 50 000zł. Autko wyglądało świetnie i cena praktycznie połowa nowego a przebieg jeśli dobrze pamiętam około 50 000km, więc myślę spokojnie 100 000 jeszcze powinien zrobić (przebieg roczny około 15 000, więc wychodzi jakieś 7 lat)

Miałem ten sam dylemat (czyli samochód na 10 lat) i ten sam budżet, kupiłem Veloce z przebiegiem 0km z 2013.
    Żona dokładnie powie ci dlaczego Veloce a nie Distincitive; plastiki, nie ma chromowanej ramki, felgi i lusterka w satynie. One kupują auta oczami, pamiętaj. Weź ją do salonu, jeszcze kilka Veloce białych i czerwonych można znaleźć.
    Pamiętaj to samochód NOWY a nie używany, przedłużysz gwarancję za 1200zł i masz ponad 2 lata.
    Dla żony 120KM w Julce wystarczy, jeżeli jeździ tylko po mieście jak moja to odpuść sobie używane 170KM.
    Ja pojechałem do salonu z zamiarem jazdy próbnej i nigdy nie myślałem o nowym aucie, ale różnica w cenie rzędu 14tys między nowym 120KM a 2-3 letnim 170KM dała mi do myślenia, wybrałem nowe.
    Testową 120KM Julkę mają (mieli w marcu) w Żorach i bardzo miły pan użyczył żonie do jazdy próbnej. Jeżeli dobrze doczytałem jesteś z Tychów, zadzwoń i umów się a żona będzie mile zaskoczona. W BB mają tylko 170KM z automatem, można też pojeździć. W BB dali najlepszą cenę .

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ursus
    Auto
    AR Giulietta

Domyślnie

Witam
    Ja jeżdze Julką 1.4 tb 170k TCT od października 2012 roku mam przejechane 52tys poza przeglądem na 30tys na razie tylko raz byłem w serwisie na gwarancji wymieniali wkłady w lusterkach po za tym ok.

pozdrawiam