Multimetr w dłonie i do boju. Mierz przejście na mikrostykach. Samo sprawdzenie proste ale rozebranie zamka uciążliwe ;/
wysłano z domowego tripoda
Multimetr w dłonie i do boju. Mierz przejście na mikrostykach. Samo sprawdzenie proste ale rozebranie zamka uciążliwe ;/
Siłowniki masz podłączone do fabrycznej instalki która odcina im napięcie jak siłownik poprzez drut do zamka zamknie obwód za pomocą mikrostyku a jeżeli mikrostyki nierobią jak trzeba to i siłowniki zwariują. Ot cała fizjolofia
Gdy zamontuje uniwesalna centralke ktora ominie fabryczny zestaw to wtedy rowniez powinno pominac mikrostyki a zatem juz wtedy powinno byc dobrze. No chyba ze koszt wymiany tych mikrostykoe jest niewielki i mozna to zrobic samemu. Chociaz na oewno bykoby latwiej kupic centralke z pilotem i grotem. Przlozyc pestke i dorobic scyzoryk. Co myslisz?
Był temat o centralu uni. Koszt 100 około
Wiem, wiem ze montowal ja Marek i jeszcze ktos, ale chodzi o to czy te mikrostyki maja jakis powiazanie z nowa centralka. Co z tego ze kipie inna centralke jak te mikrostyki moga powodowac to samo.
ot i cała. Prawda. Siłowniki uniwersalne wykonuja tylko ruch reszta nadal zawiaduja switche w starych siłownikach tj w zamku. W tym wypadku jeśli wymiana na uni nie pomogła musisz odłączać po kolei stare siłowniki i patrzeć czy pomaga jeśli nie zgłupieje centralka ale chyba przy dlodłaczonym te drzwi nie maja na nia wplywu. jak namierzysz ktory to to go rozebrać albo wymienić.
Jak pominiesz ori centralke to juz nic nie ma wplywunowa zawiaduje nowymi silownikami i tyle. Tylko bida bo nie ori pilot a te scyzoryki sa marnej jakosci mialem taki non stop mi sie grot obluzowywał i zniszczył sie w rok.
Jesli odpiecie wtyczek od ori zamkow nie pomoze to nie bede sie bawil w rozbieranie tych zamkow. Po prostu zmienie centralke na ta uniwersalna. Funia akurat ma wymieniany rozrzad wiec jak skoncza to zobacze. Dziekuje za rady naprawde !
Na te cyrki co ty masz u siebie to uni będzie miód malina. Samo szukanie usterki zniechęca.a uni podłączysz w parę h z pivkiem i uśmiechem
PROBLEM rozwiązany. Po prostu odłączyłem te długie wtyczki z przodu, które przesyłają sygnał o otwartych drzwiach. W efekcie mikrostyki są pominiętę więc i zamki chodzą. Oczywiście tylko z pilota.
Aha no i oświetlenie nie działa więc trochę kicha, lecz coś za coś.