Kiedyś była gdzieś opcja zablokuj usera. To jest lepsza opcja.
Kiedyś była gdzieś opcja zablokuj usera. To jest lepsza opcja.
Hehhe faktycznie![]()
"KRS has now been successfully added to your ignore list. You will now be returned to where you were. "
Gazowanie samochodów najwyraźniej ci nie sluży, abezus....w obliczu argumentów niemożliwych do obalenia uciekasz w ignorowanie. Sto procent racji w tym sporze jest po mojej stronie, co, rozumiem, musi frustrować.
Prawda?
Dodano po 11 minutes:
Poczytaj co ja napisałem, dokladnie, wtedy będziemy dyskutować. na razie widać, że nie ma bardzo rozumiesz słowo pisane. Kompletnie nie odnosisz się do tego, co ja piszę, jakbyś albo nie czytał, albo nie rozumiał. Podam jeden przykład: piszesz o LPG i producentach. A przecież ja się do tego odniosłem, na przykładzie Gliulietty: w ten sposób część marek poszerza sobie rynki zbytu o te uboższe. Skoro jest popyt, jest i podaż... Jednak popyt nie jest duży, dlatego tych modeli jest relatywnie mało. Gdyby ludzie milionami chcieli kupować takie auta, produkowano by ich miliony. Jednak te auta mają wady: ja je wskazuję, powołując się min. na źrodła i inne opinie.
Lobbing nic tutaj nie ma do rzeczy; kompletnie nie rozumiesz idei i zasad wolnego rynku. Wskaż ponadto, gdzie ja napisałem cokolwiek o tym, że ludzie instalujący LPG to głupcy?? WSKAŻ TAKI CYTAT lub jakikolwiek fragment mojej wypowiedzi, gdzie ja tak twierdzę... Jesli nie wskażesz PRZEPROŚ, BO NAPISALEŚ KŁAMSTWO. Odpowiedzialność za słowa: cenna rzecz. Prawda?
No to czekam na ten cytat.
Na temat abezusa nie będe si wypowiadał, ale zauważ: napisał, że "Zrozum... On wie lepiej! Ty się nie znasz, on wie lepiej. Szkoda Twojego czasu na odpisywanie. Lepiej poświęć ten czas na przejrzenie jego postów, każdy co do jednego to farmazony i typowy trolling"
Tymczasem sam stosuje dokładnie takie zasady,jakie opisał: wszelkie opinie i cytaty, nawet specjalistów, zamieszczane na forach moto, określa mianem "pseudoznawców" i "pseudoforów". To przecież dokładnie wyczerpuje cytat: "On wie lepiej! Ty się nie znasz, on wie lepiej".
Mimo to, jest jednak bezradny: ataki personalne, rozmowa nie o temacie ale o rozmówcy jest tego przykladem. Cytat: "poświęć ten czas na przejrzenie jego postów, każdy co do jednego to farmazony i typowy trolling", co oznacza w moim przypadku ponad 1600 wpisów-farmazonów i trollingu. To oczywiscie nadużycie i bzdura, kierowana w stronę rozmówcy, aby obrazić, mowić o nim a nie o temacie.
Brak mu potencjalu intelektualnego i argumentów, stąd takie zachowania. Obecnie uciekł w ignorowanie, jednak nadal nie podważył zadnej z moich opinii. Bo nie ma argumentów, reakcje są więc nerwowe.
Co do ciebie jeszcze, obalę jeszcze jedną brednię, jaką napisałeś: że wszyscy od dawna jeżdziliby samochodami elektrycznymi. To klasyczna brednia, wynikająca z niewiedzy: zadaj sobie bowiem minimum wysiłku myślowego i zastanów się, skąd się bierze prąd.... No skąd?
Policz teraz setki milionów pojazdów, które ten prąd wykorzystują..... I to w sytuacji, kiedy pod ziemią i pod morzami zalegają pokłady innego paliwa: ropy. No ale ropa to lobbing.
No to napisz, kolego, skąd weżmiesz prąd dla tych setek milionów aut? SKĄD? z baterii, powiesz, ogniwa itd. Czymś je musisz ładować.. czym? prądem. No to skąd się bierze prąd? No i wyobraż sobie ilości tego prądu, produkowanego codziennie, do tych setek milionów pojazdów na ziemi.
Samochody na wodór? te miliony aut? No ok, zbuduj urządzenia do odzysku, magazynowania wodoru, policz koszty, zmierz to w skali globu, wszystkich państw, miast. I tak dalej.
Rozumiesz cokolwiek? Proste wyjaśnienia nie istnieją. A jak ktoś nie myśli, zawsze jest prosta recepta: spisek żydomasoński oraz cykliści, oni rządzą światem.
Odróżnij interesy gospodarcze, rywalizację ekonomiczną, naciski i realne lobbingi oraz ich wpływy na gospodarki światowe, od spiskowych bredni i bajek. Od tego zacznij.
zaczynasz coś rozumieć, czy nadal bedzie o lobbingu i spiskach?
Ostatnio edytowane przez KRS ; 03-06-2014 o 23:47 Powód: Dodano
Tl;dr
Proponuję zostać przy tym, że jeden chce jeździć na Lpg a inny na Pb. Aha, też mieszkam w dużym mieście, robię zakupy w markecie. Mało tego, butla w żaden sposób nie przeszkadza mi pakowaniu auta na urlop. W zasadzie widzę same pozytywne cechy lpg co absolutnie nie czyni mnie fanatykiem gazu. Jeśli mogę jeździć taniej to tak czynię. Może kolega musi popracować nad umiejętnością pakowania bagażu skoro mu sie nie mieściBardziej staje się fanatykiem Pb niż my fanatykami gazu. My dopuszczamy alternatywne zasilanie naszych aut. Kolega niekoniecznie.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
no nareszcie jakiś malo agresywny i w miarę merytoryczny post
dwóch aspektów jednak nie obalisz:
a) z racji większej ilości elementów, masz większą podatność na awarię i wyższe per saldo koszty serwisowania
b) garaże podziemne, w Europie obecne wszędzie w Polsce coraz częsciej obecne są dla aut z LPG zakazane.
punkty a i b określają mniejszą użyteczność auta i to ma kluczowe znaczenie, szczególnie w Europie, to są główne powody, dla ktorych aut z LPG jest relatywnie mało.
A- za znawcę się nie uważam,ale ta większa ilość elementów to spore nadużycie. Jeśli zainstalujesz dobre wtryski, odpowiedni mocowo reduktor i poprawnie zostanie to zainstalowane to raczej za Twojej "kadencji" kosztów więcej nie poniesiesz. Jeśli instalator będzie leniem to rzeczywiście jakieś negatywne konsekwencje mogą się zdarzyć. Ale nie czynmy zarzutu w stronę lpg z tego powodu. Ot, czynnik ludzki. A koszt wymiany filtrów naprawdę jest pomijalny.
B- w takiej Warszawie np w niewielu miejscach jest zakaz wjazdu z lpg do garażu podziemnego.
Czy to w markecie czy na osiedlach.
Argument odnoszący się do braku miejsca w bagażniku to na tyle indywidualne kryterium, że nie ma co go używać. Mnie jednakowoż butla w żaden sposób nie wadzi. Jak wspomniałem wożę zestaw naprawczy a i pakować się potrafię
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez barsliw ; 11-06-2014 o 01:13
Witam forumowiczów!
Mam Alfę 159 1.9 150KM którą kupiłem dzięki temu forum i jestem bardzo zadowolony , niestety muszę kupić jakieś kolejne auto ponieważ 159 używa żona a ja nie mam czym jeździć. Znalazłem ciekawy egzemplarz:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-5...C32940854.html
Samochodu będę używał raczej sporadycznie więc spalanie jest mało istotne. Napiszcie coś o tym egzemplarzu, na co zwrócić uwagę, może coś ciekawego widać po zdjęciach itp..
Ja zauważyłem że nie ma napisu na tylnej klapie z oznaczeniem silnika i chyba przedni grill malowany bo odchodzi farba.
Z góry dziękuje za porady .
No ładna... Z tym że nic nie ma o opłatach więc pasuje doliczyć ~2000zł. Generalnie auto ładnie przygotowane, nic tylko jechać oglądać kupować. W każdej 156 trzeba obowiązkowo dokładnie obejrzeć podłogę i progi pod względem korozji.