Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Gdzie w Warszawie sprawdzić stan tech.GTv 3.0 24V

ViP Rowerzysta Avatar Papamek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare

Domyślnie

Cytat Napisał ronin1974
    Dzięki Paweł, tak to ta sama alfa tylko wczesniej właściciel sam wystawił ją na sprzedaż na gratce.
    No i nie jest to 3.2 jak opisali to w komisie, mam też podejrzenia co do przebiegu.
    Pojedziemy do ASO i zobaczymy co wyjdzie, masz może sprawdzony servis Bołtowicza bo myślę że tam pojadę.
    Mariusz
    Serwis Bołtowicza chyba niezły, nie wiem, poza zakupem części jeszcze nie korzystałem.
    Arkuszowa jest daleko od Piaseczna. Nie wiem, jak tam dojedziesz tym autem. Trzeba by poprosić, żeby z właścicielem, a wtedy i o niższej cenie można porozmawiać
    Moją Gtv kupowaną w Przemyślu sprawdzałem w tamtejszym serwisie Fiata. Zrobili to bardzo dokładnie, łącznie z komputerem i dzięki temu mogłem sensowanie negocjować cenę wiedząc jakie wydatki mnie czekają.
    Proponuję, żebyś podzwonił do tych punktów i sprawdził dostępność oraz ceny takiej usługi.
    Zajrzyj do sąsiedniego wątku o Gtv z Carserwisu, opisałem tam moje wrażenia z oglądania tego auta w Piasecznie.
    Co do przebiegu - chyba wiarygodny, bo samochód w bardzo dobrym stanie. Zresztą z takim "potwornym" silnikiem trudno jeździć na codzień. Przecież to musi nieźle wypić.

Rzuć jeszcze okiem na to, ale to chyba V6 2,0 TB:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C7024155.html

Melduj z frontu, jestem ciekaw co postanowisz.
    Powodzenia
    Paweł

Rudix
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    Ja mimo wszystko wbrew swojej woli pojechałbym na Arkuszową
    Tak! Jesli chcesz zbic z ceny to pojedz tam... Ja pojechalem po kupieniu mojej Gtv-ki na gruntowny przeglad. Jak mi dali wyrok to zchwytalem sie za glowe. Na ponad 6tys. Sek w tym ze gdybym oddal im auto to mialbym teraz o 4 tys mniej na koncie. Poznajdywali mi rzeczy ktorych w ogole nie trzeba bylo wymieniac jak sie pozniej okazalo... Ale czego tu chciec od mechanika kotry sprawdzajac mi auto pukal sie w glowe i smial sie ze mnie ze kupilem Alfe a nie np. Volkswagena... hehe
    Pozdro!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ronin1974
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR GTv 3.0v6 24 oraz AR 146 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Rudix
    Cytat Napisał 75andrew155
    Ja mimo wszystko wbrew swojej woli pojechałbym na Arkuszową
    Tak! Jesli chcesz zbic z ceny to pojedz tam... Ja pojechalem po kupieniu mojej Gtv-ki na gruntowny przeglad. Jak mi dali wyrok to zchwytalem sie za glowe. Na ponad 6tys. Sek w tym ze gdybym oddal im auto to mialbym teraz o 4 tys mniej na koncie. Poznajdywali mi rzeczy ktorych w ogole nie trzeba bylo wymieniac jak sie pozniej okazalo... Ale czego tu chciec od mechanika kotry sprawdzajac mi auto pukal sie w glowe i smial sie ze mnie ze kupilem Alfe a nie np. Volkswagena... hehe
    Pozdro!!!
    Wielkie dzięki wszystkim za cenne info. jestem umówiony z właścicielem na początek stycznia. Dam znać co wyszło z oględzin i zakupu.
    Pozdrawiam,
    Mariusz
    zakochany we włoszkach

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Ja pisałem żeby pojechać na Arkuszową na przęgląd auta a nie na robotę bo to stanowczo odradzam

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3.2V6 Q2 (1999r)

Domyślnie

Ja bym pojechał do Tomka Seligi. Ma komputer i ogromną wiedzę na temat każdej Alfy. Poza tym blisko Piaseczna bo w Lesznowoli. Nie naciąga. Jeżeli chcesz spuścić z ceny to jedź do Błtowicza.
    Adres Seligi na IKAR-ze
    Z ostatniej chwili...
    Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał lookash85
    Ja bym pojechał do Tomka Seligi. Ma komputer i ogromną wiedzę na temat każdej Alfy. Poza tym blisko Piaseczna bo w Lesznowoli. Nie naciąga. Jeżeli chcesz spuścić z ceny to jedź do Błtowicza.
    Adres Seligi na IKAR-ze
    Dzięki za info. oględziny niuni przesunięte na luty, może pojadę na sprawdzenie w dwa miejsca dla pewności.
    Pozdr.
    M.
    zakochany we włoszkach

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3.2V6 Q2 (1999r)

Domyślnie

A jeszcze jedno. Dopiero co kupiłem moje GTV. Tą z Piaseczna też oglądałem, jakoś we wrześniu w komisie. Nie jeździłem ale odpalał przy mnie i chodzi naprawdę dobrze, równiutko z ładnym mruczeniem jak to V6. Zobaczyłem jednak swoim przenikliwym okiem, że prawa strona a konkretnie tył albo drzwi były malowane (kiepsko pomalowane bo jest zaciek lakieru) a koleszka twierdzi że jest bezwypadkowa (tak napisał na allegro). Samochód chyba warty fatygi bo to 3.0 :twisted: i dokładnego sprawdzenia co tak naprawdę było uderzone.
    Co mi się nie podobało to: zielone podświetlenia, stroboskopy i na stałe zamontowany ekran LCD który mocno ogranicza widoczność a jast to auto sportowe a nie krążownik.
    Także sprawdź w warsztacie i zbij trochę tą cenę. Ostrzegam że koleś w komisie taż do miłych nie należał... jakiś taki buraczany ;// , więcej się dowiedziałem od placowego.
    Przebieg raczej prawdziwy ale niekoniecznie
    Pozdro i powodzenia... :wink:
    Z ostatniej chwili...
    Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał lookash85
    A jeszcze jedno. Dopiero co kupiłem moje GTV. Tą z Piaseczna też oglądałem, jakoś we wrześniu w komisie. Nie jeździłem ale odpalał przy mnie i chodzi naprawdę dobrze, równiutko z ładnym mruczeniem jak to V6. Zobaczyłem jednak swoim przenikliwym okiem, że prawa strona a konkretnie tył albo drzwi były malowane (kiepsko pomalowane bo jest zaciek lakieru) a koleszka twierdzi że jest bezwypadkowa (tak napisał na allegro). Samochód chyba warty fatygi bo to 3.0 :twisted: i dokładnego sprawdzenia co tak naprawdę było uderzone.
    Co mi się nie podobało to: zielone podświetlenia, stroboskopy i na stałe zamontowany ekran LCD który mocno ogranicza widoczność a jast to auto sportowe a nie krążownik.
    Także sprawdź w warsztacie i zbij trochę tą cenę. Ostrzegam że koleś w komisie taż do miłych nie należał... jakiś taki buraczany ;// , więcej się dowiedziałem od placowego.
    Przebieg raczej prawdziwy ale niekoniecznie
    Pozdro i powodzenia... :wink:
    Tu masz rację, prawa strona też mi się nie podobała, tyle że nie zauważylem zacieku tylko
    plastik pod maską nad prawym nadkolem był lekko pęknięty i prawe drzwi były raczej sciagane co było widać po śrubach.
    Oświetlenie tez moim zdaniem jest do bani to nie choinka a Alfa, więc po ewentualnym kupnie jest do zdemontowania.
    Jesli pamiętasz w ktory miejscu był ten zaciek? daj znać.
    Jeszcze raz dzięki za uwagi.
    pozdr.
    M.
    zakochany we włoszkach

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3.2V6 Q2 (1999r)

Domyślnie

Zacieku dopatrzyłem się z tego co pamiętam to na tylnym prawym nadkolu. Z góry jak patrzysz to prawie niewidoczny ale jak kucniesz i spojrzysz pod świetło to wyglada tak jakby pod lakierem coś było.
    Samochód ewidentnie coś miał robione, pytanie co i jak? Naprawdę bardzo fajny egzemplarz tylko niepewny i do gruntownego sprawdzenia.
    No i własciciel wciska kit więc niech nie trzyma się tak kurczowo swojej ceny- targuj się :mrgreen:
    Z ostatniej chwili...

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał lookash85
    Zacieku dopatrzyłem się z tego co pamiętam to na tylnym prawym nadkolu. Z góry jak patrzysz to prawie niewidoczny ale jak kucniesz i spojrzysz pod świetło to wyglada tak jakby pod lakierem coś było.
    Samochód ewidentnie coś miał robione, pytanie co i jak? Naprawdę bardzo fajny egzemplarz tylko niepewny i do gruntownego sprawdzenia.
    No i własciciel wciska kit więc niech nie trzyma się tak kurczowo swojej ceny- targuj się :mrgreen:
    Dzięki, za cenne uwagi mam zamiar dużo urwać z ceny. Jak kupię to masz u mnie duże piwko.
    M.
    zakochany we włoszkach