Kasztelan nic sie nie zmieniło w ostatnim czasie, kupić ci tez, bo zamawiam?
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
Kasztelan nic sie nie zmieniło w ostatnim czasie, kupić ci tez, bo zamawiam?
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
156 3.0
Dawne kochanki:
GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
159 (zdradziła i poszła)
GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Kaski tak czy siak będą potrzebne, kwestia tylko doprecyzowania czy tylko na próbach czasowych czy też na szkoleniu.
Ligar ma dać znać, ale raczej trzeba się przygotować na to, że w jednym i drugim przypadku będzie trzeba.
SJS raczej idzie w bezpieczeństwo także prędzej zobaczymy szykany niż 180km/htak jak w poprzednim roku
Wiesz, na amatorskich imprezach odgórnie jest narzucone że przejazd iluś tam km nie może trwać krócej niż ileś tam czasu - dlatego szykany, nawrotki itp. - co nie zmienia faktu że się w te szykany człowiek może w dużej prędkości składać, zależy jak traskę chłopaki ustawią. Wiadomo poziom jazdy jaki prezentujecie nie jest poziomem ludzi pojawiających się regularnie na SuperOES'ie ale że już jest to kolejne spotkanie SJS z Wami może Wam popuszczą trochę cugle względem ostatniego razu.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
No wiadomo, poziom, przygotowanie aut i nastawienie jest całkiem inne i to wpływa na ustawienie trasy i prędkości na niej.
Ale samo wpuszczenie nas na odcinek leśny już jest oznaką nieco poważniejszego podejścia do sprawy więc również liczymy na trochę szybszą trasę niż na z poprzedniego roku, która była stricte techniczna.
Tak czy siak, to nie SuperOES a zwykły trackday, ma być zabawa i poprawienie umiejętności a nie powrót na lawecie do domu![]()
Ja tam wcale nie musze leciec 180 zeby miec frajde z jazdy. Przy 90 w luku tez mozna sie spocic
Sent from my iPhone
Born to be wild.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
156 3.0
Dawne kochanki:
GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
159 (zdradziła i poszła)
GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja gdzies wczesniej wrzucilem link (jezeli chodzi o te za 60zl)
Wizualnie i jakosciowo wygladaja ekstra jak na produkt za 60 zl. Pytanie co sie stanie jak pierdykne dynka w asfalt
Sent from my iPhone
Wnetrze jest wyscielane miekkim materialem a gabki sa dobrze dobrane. Nic nie uwiera w glowe
Sent from my iPhone
Born to be wild.
Coś takiego.
http://allegro.pl/kask-luis-na-skute...295414705.html
Sam żonie chcę go kupić.
A czy on coś da? Hmmmmm zrób test, załóż kask i uderz powiedzmy ze średnią siłą boczną częścią o ścianę, później zdejmij kask i z tą samą siłą uderz samą głową
Wyniki możesz nam tu opisać
Kask to kask, niezależnie jaki by był zawsze przy uderzeniu amortyzuje siłę.![]()