No i tak ja myślałem,dziura w skrzynia.Trzeba kupić nową lub (tak mechanik powiedział) zaspawać dziurę i wymienić mechanizm różnicowy zakładamy i Bella będzie na chodzie.Zobaczcie jak to wygląda i oceńcie sami.Czekam na rady.
No i tak ja myślałem,dziura w skrzynia.Trzeba kupić nową lub (tak mechanik powiedział) zaspawać dziurę i wymienić mechanizm różnicowy zakładamy i Bella będzie na chodzie.Zobaczcie jak to wygląda i oceńcie sami.Czekam na rady.
Zatkaj jakąś czystą szmatą wlot do turbiny bo podczas zamieszania ze skrzynią coś tam wpadnie - odpalisz i będziesz miał następną dziurę ale w turbinie.
Co do naprawy skrzyni to ja bym raczej rozglądał się za używką bo części do skrzyni są drogie.
Ponownie witajcie.Dzisiaj przeprowadzałem rozmowy z sevisem i podali mi następujące ceny za części.
-2) Wtyczka 14166470 3,32 zł szt.
-4) Podkładka regulacyja 7612472 SP 1 21,80 zł szt.1
7612474 SP 1.3 21,80 zł szt.1
-5) Koło zębate planetarne 55216619 258,72 szt.2 Zmiana indeksu inny niz ePER
-7) Satelita 55216620 190,56 zł szt.2 Zmiana indeksu inny niz w ePER
-8) Podkładka odległościowa 7541785 286,50 zł szt.2
-9) Sworzeń 7541784 103,26 zł szt.1
Dodając do siebie wszystkie te kwoty wychodzi ładna suma jak za mechanizm różnicowy.Sprzedawca kazał czekać na częśći do końca przyszłego tygodnia,chyba że trzeba będzie sprowadzać z Włoch to porwa to ok trzy dni dłużej.
Możę ktoś z Was ma ma możliwość (dojście) do załatwienia w/w częci za mniejsze pieniądze.Będe serdecznie wdzięczny a na zlocie coś łykniemy w ramach wdzięczności.
Witam! Chcę wszystkim podziękować za pomoc.Problem rozwiązany.Wibracji już nie ma skrzynia naprawiona.Podziękowania także należą sie panu z allegro Nik TANIFIAT.Bardzo sympatyczny i znający sie Alfach.Wymieniłem cały kosz mechamnizmu różnicowego,kompletna półoś uszczelniacze mechanizmu,olej w skrzyni i silniku razem z filtrem.Wszystko orginalne i w atrakcyjnej cenie.Przejechałem już po naprawie ok.1000 km i wszystko jest ok.Pozdro!!!