Witam!
Nie dawno zauważyłem według mnie coś nie normalnego a mianowicie koło pasowe wału (to co napędza pasek wielo-rowkowy) nie kręci się w linii prostej a mianowicie wygląda to jak by obierało lekką rotacje na boki zatacza coś w rodzaju "S", więc nic się nie zastanawiając pomyślałem, że guma na której jest osadzone owe koło mogła ulec zwulkanizowaniu i dlatego też tak się może dziać. Kupiłem nowe kółko przy okazji pasek, wymieniłem i dzieje się to samo, kółko dokręcone ile się da nie ma żadnego luzu przy szarpaniu, ruszaniu ręką ale gdy odpali się silnik to zaś nie idzie w linii prostej. Proszę was o rade czy mam to tak zostawić czy kombinować coś z tym czy sam już nie wiem, do tego coś strasznie piszczy w tym układzie myślicie że to któraś rolka albo napinacz? Z góry dzięki za pomocAlfa to 156 2.4 JTD ,00r
Jeszcze przy okazji i żeby nie zakładać nowego tematu słyszę od wymiany wahaczy górnych w zawieszeniu głuchy dźwięk uderzenia w naprężony metal lub sprężynę co to może być? Reszta mojego problemu opisana w dość starym temacie ale już nikt tam nie zagląda. http://www.forum.alfaholicy.org/156/...skrecie-3.html
Pozdrawiam sibo4!!