Ja ostatnio jadąc ze znajomą acord-em viii generacji dziwiłem że potrafi się wcisnąć miedzy samochody na parkingu z danych "pozycji" bo ja w głowie nauczony alfa byłem przekonany że z poprawka będzie parkowanie a tu na raz szłoOgólnie zawrót jak tankowiec, ale kwestia przyzwyczajenia
![]()
Fiat doblo to dopiero tankowiec :-) myślałem ze jako auto dostawcze bedzie badziej zwrotne. 156 w porównaniu z doblosem zawraca praktycznie w miejscu :-D
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
Haha, to wszystkie 156 to mają?! Ja myślałem, że tylko 2.4 jtdm na szerokich kapciachOgólnie jest tak, że jak jadę na zakupy to ZAWSZE parkuję na końcu w wolnej przestrzeni, choćby i 50m dalej, żeby tylko nie robić sobie obciachu składając się 10 razy zanim wjadę. To samo z "wyjadę"
A jeździć umiem. Mając w domu inne i większe auto (SUVa) mam porównanie - to drugie wjedzie wszędzie na raz
![]()
Słabsze też, ale w mniejszym stopniu - 1,6 łatwiej się parkuje niż 2,5. GTA pewnie jeszcze trudniej. Przedni napęd, długi nos autka , i cos tam z półosiami (mocniejsze wersje inne mają) . No i pewnie to też element ceny za małą ilośc obrotów kierownicy od końca do końca . Lepsze to niż kierownica z waty z 5 obrotami od końca do końca, nie trzeba tak często rąk od kier. odrywać.
Natomiast powyższe cechy ma też 159 i łatwiej mi się nią parkowało, mimo chyba dłuższego jeszcze nosa.
Więc katalogowy promień skrętu swoje, a praktyka swoje.
Ja się już do tego przyzwyczaiłem i nie mam najmniejszego problemu z zaparkowaniem auta![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
czyli jednak problem tego promienia skrętu jakoś istnieje... założylem ten wątek bo bylem autentycznie zaskoczony, jak się tym autem przejechałem...