Witam!
Zamierzam kupić AR 159 SW, myślę o silniku 1.9 JTDM 150KM.
Mam do Was pytania odnośnie wnętrza i wyposażenia:
1. Jaki jest komfort jazdy w tym autku? Jest wygodnie? Fotele są "przyjazne" dla pleców? Obecnie posiadam MG ROVER ZR i trochę za małe jest dla mnie to auto, po dłuższych trasach dają się we znaki bóle pleców i komfort jazdy do pozytywnych nie należy. Do jakiego autka można porównać alfę 159 jeśli chodzi włąśnie o komfort i wygodę jazdy? Rozumiem, że do Mondeo Mk4 pewnie mu brakuje, a w stosunku do BMW E90, Audi A4 B7 jak sprawa wygląda? I czy z tyłu na kanapie jest w miarę miejsca? Czy jak np ja będę jechał (190 cm wzrostu) i przesunę fotel dalej to z tyłu będzie miejsce dla pasażera, czy raczej ciężko?
2. Szukałem w internecie ale zbytnio nie znalazłem konkretnej ładnie zobrazowanej informacji na temat wersji wyposażenia. Czy w AR 159 znajduje się wyświetlacz kilku calowy kolorowy z navigacją itp? Automatyczna klimatyzacja, wygodne fotele, tempomat, czujnik parkowania - znów przyrównam do Mondeo Mk4 - czy jest jakaś wersja wyposażenia alfy zbliżona do wersji Mondeo Mk4 Titanium? Jeśli tak, to prosiłbym o nazwę pakietu
3. W jakich cenach wahają cię te Alfy roczników od 2006 ? W wersji wyposażenia mniej więcej takiej, o której napisałem wyżej oraz silniku 150 KM?
4. Czy wystrzegać się konkretnych jednostek z danych lat? Np z początku produkcji itp.?
Pozdrawiam
Tomek