Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Engine presure low, dziwne objawy - ciśnienie 2 bary

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    zlasu
    Auto
    Lancia Delta

Domyślnie

Cytat Napisał matgor23 Zobacz post
    po 15min na postoju przy dłuższej jeździe na pewno ten błąd mi nie wyskoczy właśnie..tylko jeśli olej jest zimny..powiedzcie tylko czy te 2,1 bara na 4 tysiącach to rzeczywiście niepokojąco mało? bo wydaje mi się że raczej nie

to co byście robili na moim miejscu teraz? chyba zacznę na razie od czujnika bo tak mi inny mechanik doradza, a to wielki koszt raczej nie jest
    Dobry pomysł, najpierw wymień najtańsze rzeczy - czujnik, filtr, olej. Jeżeli raz błąd świecił Ci się całą drogę i przejechałeś tak 10km, a silnik dalej działa bez problemów to raczej wina będzie po stronie czujnika. Kontrolka zapewne zapala się po spadku ciśnienia poniżej ~0.5 bar, jazda 10km z takim ciśnieniem skutecznie zabiłaby silnik, więc wg mnie nie masz co się martwić.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał lutek26 Zobacz post
    Ja miałem podobny problem jak wlalem lotos 10w40 z Auchana. Po 700 km zaczęła kontrolka oleju na gorącym mrugać.0.5 bara na wolnych miałem. Z oleju zrobiła się woda. Teraz leje tylko porządne oleje i mam spokój. . Może trafiłem na felerną partie lotosa ale już więcej nie zaryzykuję.

Wyslane z mojego SM-G900F
    no może i tak u Cb to pomogło, ale ja wlałem Valvoline także to nie jest tania półka

Cytat Napisał GrimlocK Zobacz post
    Dobry pomysł, najpierw wymień najtańsze rzeczy - czujnik, filtr, olej. Jeżeli raz błąd świecił Ci się całą drogę i przejechałeś tak 10km, a silnik dalej działa bez problemów to raczej wina będzie po stronie czujnika. Kontrolka zapewne zapala się po spadku ciśnienia poniżej ~0.5 bar, jazda 10km z takim ciśnieniem skutecznie zabiłaby silnik, więc wg mnie nie masz co się martwić.

hehe dzięki GrimlocK za odrobinę nadziei mam nadzieję, że to to z tym że to ciśnienie na manometrze też nie jest zaciekawe raczej..dzwoniłem do tego który to sprawdzał i mówił, że tak jak mówiłem przy 4tyś 2,1 ale bez trzymania gazu mówi że poniżej 1 ale nie wie już dobrze..już tam nie jadę bo dziwne podejście do klienta mają..byłem u innego mówi że jak mniej niż 1 to trochę za mało już..jadę w pon na kompa i do bardziej rozgarniętego gościa zobaczyć co powie