Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4567891011121314
Pokaż wyniki od 131 do 135 z 135

Temat: Dziwne stuki - lewy przód

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xdj1
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 2,4jtdm, AR GT 1,9jtd

Domyślnie

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Nie nie, moje jest inne, takie białe i grubsze, i w górnej części, na tym cienkim elemencie amortyzatora, samym tłoku.
    zrób zdjęcie

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Dzisiaj pojechałem do innego warsztatu i mechanik twierdzi, że wahacz górny do wymiany. Teraz jest TRW i w zasadzie tak jak na forum ma on złe zdanie o nim.
    Powiedział, że sprowadzi Harta jako jeden z tańszych zamienników a w razie czego jest gwarancja. Był jeszcze Lemforder ale dwa razy droższy, ale przetestuję Harta i w ogóle zobaczę czy stuki były spowodowane wahaczem.
    Sory, że nie ten wątek ale przy okazji zrobiłem przegląd klimy i tam wszystko ok, tzn klima szczelna.Taki pozytyw. O dziwo dowiedziałem się, że filtr kabinowy węglowy dostępny jest do naszych aut.

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Po wymianie wahacza brak stuków w drodze powrotnej, czas pokaże czy na stałe.
    Jest pewien sposób na sprawdzenie wahacza chociaż nie wiem czy miarodajny, otóż jeśli podczas podnoszenia auta na lewarku słychać niepokojące skrzypienia dobywające się z okolicy wahacza to jest spora szansa, że jest to spowodowane luzem wahacza. Mój przypadek taki był.
    Dziwne uczucie nie słyszeć tego pukania
    Macie jakieś info ile wytrzymuje Hart?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

Witam
    Nie wiem dlaczego jest tyle złych opinii o tych górnych wahaczach TRW??? Ja sam rok temu wymieniłem prawy i lewy na właśnie TRW i jestem zadowolony.
    Zero stuków i zero luzu a jeżdżę po kamienistych drogach mocno popsuta nawierzchnia. Może kupiliście jakieś chińskie podróby TRW, a nie ich produkty???
    Poza tym na pierwszy montaż też idzie TRW.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał slawek986 Zobacz post
    Może kupiliście jakieś chińskie podróby TRW, a nie ich produkty???.
    Też tak myślałem że może za pierwszym razem dostałem podróbkę, za drugim razem w ASO również zamontowali mi TRW i stukało już jak Pan z ASO pojechał na jazdę próbną.
    Stwierdzili że pewnie jakaś wadliwa sztuka się trafiła, więc założyli jeszcze jeden komplet i dalej stukało. Następnie założyli ori i aktualnie jest cisza. Więc albo ja miałem strasznego pecha że trafiłem
    na 3 wadliwe komplety albo jednak coś w tej słabej opinii o TRW jest.