Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Ar 156 2,5 v6

Użytkownik Rowerzysta Avatar silver001
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.5 V6 Berlina, BluCosmo, Distinctive

Domyślnie

Co do sedana, te parę 'kluczowych' wzmianek jak skóry, silnik, "ma nowy kompletny rozrząd po wymianie wszystkich płynów filtrów,oleju,świec ,nowa chłodnica, po wymianie opon 225,40,18" trochę dużo tego jak na taką cenę. Nie dalej jak wczoraj widziałem post na forum, gdzie wymiana rozrządu w Vce to od 1200 do 2000. Odejmij to od kwoty w ogłoszeniu. Opony? Kolejna sumka. Itp itd. Tam na pewno w pierwszy odczuciu jest coś nie tak. ALE! Jak nie obejrzysz to nie będziesz "pewien". A ogłoszenie widziałem już jakiś czas temu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar bartekalfa166
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    AR 159 TI. Bianco

Domyślnie

Jak widzę takie ceny aut...to mam dreszcze. Kiedys tak sie nabrałem kupując 166....potem był płacz .Miałem już trochę samochodów w tym AR. i w cuda nie wierzę......
    Jakbyś maił ochotę zobacz ta......to moja NIESTETY. Bardzo u mnie sie pozmieniało i pilnie potrzebuję gotówki...jakby co zapraszam.

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#9a3e0af144
    Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Brak

Domyślnie

Jakbym tylko miał tyle kasy, to bym brał... ma do wydania powiedźmy ok. 9 tysięcy razem z 1 przeglądem tzn. (oleje, filtry, rozrząd itp.). Mam tyle dobrze, że koszty napraw mnie nie interesują, ponieważ mam ojca mechanika, a i sam jakieś tam pierdoły zrobię, to tylko tyle co ceny części. Auto kupuję dopiero po wakacjach, jednak chyba będę jechał oglądać jakieś Alfy po 10 lipca, zobaczyć w jakim stanie są te za 6-7 tysięcy i czy jest to warte czegokolwiek. Po zdjęciach samych dość ciężko to ocenić.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

Rozrząd w V6 samemu ciężko zrobić, jak nigdy nie robiłeś. Tu nie ma znaków na kołach itp. Potrzebujesz zdjąć cały dolot, cewki, pokrywy zaworów. Kupić DOBRE blokady na wałki rozrządu, czujnik zegarowy i przeboleć to, że nie ma na nic miejsca. Jak zrobisz źle/niedokładnie to będziesz zaczynać od początku

Użytkownik Embrion
    Auto
    Brak

Domyślnie

To żeś mnie teraz wystraszył ;o Czemu to piękne auto musi być takie drogie w obsłudze!?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Brak

Domyślnie

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#6734bd845d - wygląda na zadbaną, jakie są koszta założenia dość porządnego gazu do tego silnika?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woda83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Jowood Zobacz post
    jakie są koszta założenia dość porządnego gazu do tego silnika?
    ok 3500-4000zł

Użytkownik Embrion
    Auto
    Brak

Domyślnie

japierdziule... Po wypłacie jadę pooglądam i zobaczę czy da się 2,5 + LPG wyłapać za ok. 6-8k w w miarę dobrym stanie. a co myślicie na przykład o 1,8 albo 2,0 w LPG? Z tego co wiem te silniki nienawidzą LPG, a jak to wygląda w rzeczywistości?

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Znam kogoś kto ma 1,8 z gazem, auto miało założone gaz przy 50 tys. przebiegu, teraz ma 170 i nie miał żadnego problemu z silnikiem, dopiero teraz się coś popsuło, że auto na wolnych obrotach chodzi potwornie nierówno (ale w zasadzie nic z tym nie robi, i to raczej nie kwestia instalacji gazowej).

Uprawnienia